124 millió forintot próbáltak a cégek eltitkolni adómentes utalványok készpénzre váltásával és cseréjével

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 33 ellenőrzést folytatott le az elmúlt években adómentes utalványok felhasználásával kapcsolatban, a 20 utólagos vizsgálat során 124 millió 688 ezer forint nettó adókülönbözetet állapított meg - közölte az MTI érdeklődésére a NAV.

Bővebben




Külföldre költözés gyerekkel: a gyámügy nélkül nem megy?

Az EU tagállamai között szabadon mozoghat, költözhet, és vállalhat munkát ma bárki. De Magyarországon ahhoz, hogy egy kiskorú gyerek is kivándoroljon a szüleivel, az illetékes gyámhivatal engedélye szükséges – olvasható a Nők Lapjában.

Bővebben




A lengyel nyugdíjasok életszínvonala a legrosszabb Európában

Lengyelországban a legrosszabb a hatvan éven felüliek helyzete európai viszonylatban, a nyugdíjas lengyelek az európai átlagnál betegebbek és szegényebbek, miközben ők tartják el a család fiatalabb nemzedékeit - írta a Dziennik Gazeta Prawna vasárnapi számában.

Bővebben




Mi a helyzet az ifjúsági garanciaprogram pénzével?

A kormány nem tudott élni a 30 milliárd forintos uniós forrás lehívásának lehetőségével, amellyel csökkenthetné a fiatalok munkanélküliségét és elvándorlását - derült ki egy írásbeli képviselői kérdésből, amely azt firtatta a kormány miért késlekedik az ifjúsági garanciaprogram kidolgozásával. Tállai András államtitkár válaszából kiderül: ez a pénz nem vész el, de csak töredéke a kormány tervezett intézkedéseinek.

Bővebben




Egyre népszerűbb a munkaerő-kölcsönzés

Tavaly csaknem 121 ezer munkavállaló dolgozott munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül, 18,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte a munkaerő-kölcsönző Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




26 ezer forintos kötelező béremelés is jöhet szeptembertől

A tanárok közül sokan nemcsak azért várják a szeptembert, hogy újra a katedrára állhassanak, hanem, hogy nagyobb számot láthassanak a fizetési papírjukon, mint eddig.

Bővebben




Apás szülés

Joggal maradhat-e távol a munkától a leendő apa, ha szeretne ott lenni gyermeke születésénél? A kérdés és az alábbi eset két fontos szabályra is felhívja a figyelmünket.

Bővebben




A depresszió lesz a rokkantság vezető oka 2030-ra a Világon

Európában minden tízedik munkavállaló megy betegszabadságra depresszió miatt – áll az Európai Depresszió Társaság (angol rövidítése: EDA) által vezetett legújabb felmérés eredményéről szóló publikációban.

Bővebben




Iskolakezdés

Családja válogatja, ki mennyit szán az iskolakezdésre, de az biztos, hogy kiadással jár. A munkáltató azonban besegíthet a költségekbe, nem is kevéssel.

Bővebben




Nyugdíjaskatasztrófa jöhet már pár éven belül

Magyarország nagyon közel kerül ahhoz, hogy az úgynevezett szuperöreg társadalmak közé kerüljön 2020-ra. Ebben a helyzetben érezhetően csökken az érintett országok GDP-jének növekedése.

Bővebben