A család a legfontosabb pillére társadalmunknak

A család a legfontosabb pillére a társadalomnak, megerősítése nemzetgazdasági szempontból is a legfontosabb feladat – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombat délelőtt Budapesten, a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika kertjében.

Bővebben




Ez az igazi álomállás Magyarországon

Az Év Utazójának tíz hét alatt kell megmutatnia Magyarország legvonzóbb helyeit, s ezért még fizetést is kap.

Bővebben




Így szúrnak ki egyes munkáltatók a dolgozókkal

Hogyan lehet figyelembe venni a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati idő számításánál azt az időszakot, amelyre a munkáltató nem fizette be a dolgozója után a társadalombiztosítási járulékokat, illetve a szochót? – kérdezték olvasóink. Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt. A cikkünkben bemutatott két eset hasonlít egymásra, mégis különböző.

Bővebben




Nem tudjuk, hol landolt a magán-nyugdíjpénztári vagyon

A magánnyugdíjpénztárakba befizetett hozzájárulást nem az ONYF kezeli, annak a főigazgatóság által üzemeltetett nyugdíj-kalkulációs oldalon nyoma sincs. És az új, egyéni nyugdíjszámláknál sem lesznek egyelőre feltüntetve.
 

Bővebben




Egyre többet invesztálnak a cégek a dolgozók egészségébe

A közelmúltban látott napvilágot a Xerox tanácsadó diviziójának, a Buck Consultants-nak legfrissebb jelentése, amely világszerte kutatta a munkavállalók egészségét megőrző vállalati programokat, kezdeményezéseket.
 

Bővebben




Segélyért mennek Németországba a külföldiek?

Miután Németország is megszüntette az Európai Unió legutóbb felvett két tagállamával, Romániával és Bulgáriával szemben életbe léptetett letelepedési és munkavállalási megkötéseit, elterjedt az a hír, hogy ebből a két országból tömegesen érkeznek olyanok, akiket csupán a nagyvonalú szociális juttatások vonzzanak Németországba. Ezt az időközben nyilvánosságra hozott adatok erősen megcáfolták, de egy most közzétett statisztika szerint az elmúlt év során érezhetően emelkedett azoknak a kelet-európaiaknak a száma, akik szociális segélyből tartják fenn magukat.
 

Bővebben




A fuvarozók akár 2,2 millió forint bírságra is számíthatnak

Hétfőtől a közúti fuvarozó cégek maximum 2,2 millió, járművezetőik 800 ezer forint bírságot is fizethetnek, ha egyszerre több szabálysértést is elkövetnek.

Bővebben




10 megdöbbentő tény a magyar nyugdíjakról

Összeszedtük azokat a dolgokat, amikre sosem gondolnál, hogy megtörténhet a magyar nyugdíjasokkal. Megnéztük, hogy hány éves a legidősebb nyugdíjra jogosult, és azt is, hogy a nők vagy a férfiak kapnak több nyugdíjat.

Bővebben