Mekkora a szakadék a generációk között?

A munkaadók számára komoly kihívást jelent az eltérő generációkba tartozó munkatársak csapattá formálása, a generációs különbségek áthidalása. Egy kiterjedtebb céges környezetben a karrierút minden szakaszában találunk munkavállalókat, a cél tehát az, hogy minden korosztály a lehető legtöbbet tudja hozzátenni a közös sikerhez saját generációjának jellemzői szerint.

Bővebben




Külföldre is mennek biztos munka után a vállalkozások

Már nemcsak egyéni munkavállalók hagyják el nagy számban Baranya megyét a jobb megélhetés reményében, új jelenségként vállalkozások is egyre gyakrabban próbálkoznak külföldön érvényesülni.

Bővebben




154 ezer forintot visz haza az átlagmagyar a KSH szerint

A bruttó átlagkeresetek 3, a nettó átlagkeresetek szintén 3 százalékkal haladták meg az idén január-júniusban az egy évvel korábbit – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.

Bővebben




Még nem állt talpra teljesen az amerikai munkaerőpiac

Bátorítóak az amerikai munkaerőpiacon az elmúlt időszakban bekövetkezett változások, de a recesszió ütötte sebek még nem gyógyultak be teljesen - mondta az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnöke pénteken az egyesült államokbeli Jackson Hole-ban.

Bővebben




Sok a fiatal munkanélküli és a betöltetlen állás Ausztriában

Magas a fiatal munkanélküliek száma Ausztriában, ugyanakkor sok a betöltetlen, szakképesítést igénylő pályakezdő pozíció is.

Bővebben




A reálbérek és a fogyasztás további növekedésére számít az elemző

Az alacsony inflációnak köszönhetően folytatódhat a reálbér-növekedés Magyarországon, ami támogatja a fogyasztás bővülését az idei évben – mondta az MTI által megkérdezett elemző pénteken.

Bővebben




Kevesebb orvos megy külföldre, de még mindig nagy a baj

Csökkent valamelyest a Magyarországról elvándorló orvosok száma, de még mindig sokan keresnek boldogulást külföldön. Könnyen lehet, hogy pár éven belül nem lesz felkészült szakembergárda a hazai intézmények egy részében. A rezidensszövetség szerint további béremelésre lenne szükség, de ez sem oldana meg minden gondot. A rossz felszereltség és a hálapénz még mindig komoly rákfenéje a hazai egészségügynek.

Bővebben