Bevándorlók helyett a romáknak adna munkát Orbán

„A bevándorlást nem támogató politikát fogunk folytatni” – mondta Orbán Viktor hétfőn a nagykövetek éves eligazításán, amikor kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a bevándorlók helyett inkább a cigányságnak adna munkát – olvasható az Origón.

Bővebben




Szolgálati nyugdíj, avagy Luxembourg kontra Strasbourg

Júliusban a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bírósága és a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága – egy nap eltéréssel – döntött a kedvezményes szolgálati nyugdíjakról. Előbbi az azonnali nyugdíjfizetéssel járó előrehozott öregségi nyugdíj kapcsán, a női és férfi munkavállalók közti egyenlő díjazást, míg utóbbi a korábbi adómentes szolgálati nyugdíj azonos összegű, azonban jövedelemadóztatás alá eső szolgálati járandósággal történő felváltásának jogszerűségét vizsgálta – derül ki az Ars Boni jogi folyóirat írásából, melyet az ugyvedvilag.hu ismertetett.

Bővebben




Elemzők szerint növekedhet a foglalkoztatottság

Kitarthat a foglalkoztatottság növekedése az év végéig az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik azt is megjegyezték, hogy a versenyszféra egyre jelentősebb mértékben járul hozzá a mutató javulásához. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében kiemelte a rekord foglalkoztatottságot és a 8 százalék alatti munkanélküliséget.

Bővebben




A német kormány döntött a bevándorlási szabályok szigorításáról

A német kormány szerdán elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette az uniós társállamokból érkező bevándorlókra vonatkozó munkavállalási szabályok szigorításáról szóló javaslatait.

Bővebben




Közös megegyezéses munkaviszony megszüntetése

Dr. Kulisity Mária: A munkaviszony megszűnése és megszüntetése című könyvéből ez alkalommal a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetéssel foglalkozó részt ismertetjük – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Honnan lesz nyugdíja az egyedülállóknak?

Harminc százalékkal nőtt az egyszemélyes háztartások száma Magyarországon az elmúlt tíz évben, és ha ez a tendencia folytatódik, 2050-re 3,7 millió ember élhet egyedül, akiknek nyugdíjas éveikről is egyedül kell gondoskodniuk – írja a ma.hu.

Bővebben




7,9 százalékos a munkanélküliség

A második negyedévi 8,0 százalékról 7,9 százalékra csökkent a munkanélküliség az április-július közötti három hónap átlagában - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben




Kockázatot jelent-e a lakáscélú hiteltámogatás?

Mennyiben jelenthet kockázatot a munkaadónak lakáscélú hiteltámogatást adni a dolgozójának? Milyen szerepük és felelősségük lehet a bankoknak? Az Adó Online szja szakértőt, s az immár a teljes hazai pénzügyi rendszer felügyeletét is ellátó Magyar Nemzeti Bankot kérdezte.

Bővebben




Még nem dőlt el, megmaradnak-e a kéményseprők munkahelyei

 Leépítésekbe kezdett, s a tartalékot éli föl a HM Tűzkév. A kéményseprő vállalat Heves megyében még kitart, de októberre elfogyhatnak tartalékaik, szakembereik – írja a heol.hu.

Bővebben




4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatott

Május-júliusban 4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 4,1 százalékkal, 164 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 3,1 százalékponttal 61,8 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Bővebben