Andor: nem kell szociális szolgáltatást adni annak, aki nem dolgozik

Az Európai Unió nem kényszerít a túlzott nagyvonalúságra, semelyik tagállamnak nem kell szociális szolgáltatást nyújtania olyanoknak, akik nem dolgoznak - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos a Die Presse című osztrák konzervatív lapnak adott pénteki interjújában.

Bővebben




Ezt kell tudnia, ha most áll először munkába

 Évről-évről a legtöbb fiatal szeptember elején áll munkába életében először. A LIGA Szakszervezetek ezért most összefoglalta számukra, hogy mik az alapvetően fontos szabályok, amelyekre oda kell figyelni.

Bővebben




Hogyan mondjunk fel?

 A munkáltató a felmondását minden esetben köteles indokolni, akár határozatlan, akár határozott idejű jogviszony megszüntetésről van szó – olvasható az RSM DTM blogoldalon.

Bővebben




Elveszik a közalkalmazottak fizetésének egy részét

Elvenné a közhivatalnokok béren kívüli juttatásainak egy részét a horvát Pénzügyminisztérium, annak érdekében, hogy kiegyensúlyozzák a költségvetést – írja a Figyelő.

Bővebben




Az eurózónában a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta 11,5 százalék

Az eurózónában a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta 11,5, az EU28-ban 10,2 százalékon alakult júliusban, vagyis stagnáltak a mutatók júniushoz képest, viszont éves összehasonlításban csökkenést mutatnak mind a valutaövezet, mind az egész EU esetében - közölte az Eurostat. Éves összehasonlításban újra a magyar adat mutatja a legnagyobb javulást.

Bővebben




Nem képesek új tagokat gyűjteni az önkéntes nyugdíjpénztárak

  Hiába érnek el jó hozamot, nem képesek új tagokat gyűjteni az önkéntes nyugdíjpénztárak. A cafetériaelemek között nagy a verseny, és az sem segíti őket, hogy a közvetítőiknek csak pár ezer forintot fizethetnek ki jutalékként – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Már húszévesen aggódnunk kellene a nyugdíj miatt

A nyugdíj kérdése sok millió embert foglalkoztat Magyarországon. Leginkább azokat a generációkat, akik közelednek a bűvös korhatárhoz, amikor munkájuk után megpihenhetnek, s élvezhetik a boldog nyugdíjas éveket – olvasható a tozsdeforum.hu oldalán.

Bővebben




Ismét díjazzák az egészséges munkahelyeket

Akár háromszoros megtérülést is hozhat a munkavállalók egészségébe fektetett összeg egy-egy vállalatnak. Ráadásul a dolgozók rendszeres mozgása növeli a kreativitást, szerepet játszik a hatékony munkavégzésben és közösségépítő hatása van. A Legfittebb Munkahely Felmérés második alkalommal indul hazánkban azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi egészségfejlesztés fontosságára, és hogy díjazza a dolgozók egészségéért aktív szerepet vállaló hazai vállalatokat – írja a Piav@Profit.

Bővebben




Sztrájkolnak a Germanwings pilótái délelőtt

Sztrájkolnak péntek délelőtt a Germanwings német légitársaság pilótái. A Lufthansa csoport diszkont légitársaságánál 6 és 12 óra között sztrájkolnak a pilóták. A munkabeszüntetés a németországi repülőterekről induló járatokat érinti - közölte a Lufthansa csoportnál dolgozó pilóták szakszervezete (Vereinigung Cockpit - VC).

Bővebben




Közlekedési Egyeztető Fórum alakult szakszervezeti és politikai résztvevőkkel

Közlekedési Egyeztető Fórum elnevezéssel szakszervezeti-politikai platform alakult csütörtökön Budapesten - közölte a fórum szervezője, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) közleményben az MTI-vel. Az LMP támogatásáról biztosította a fórum megindítását.

Bővebben