Startlaphoz Csatlakozz!

Iskola a tűréshatáron

Nyílt levélben tiltakozott Balog miniszternél egy miskolci iskola tantestülete, közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete – tudta meg a hir24.hu.

Bővebben




Nő a munkanélküliség Ausztriában

Nő a munkanélküliség Ausztriában, szakértők szerint a munkaerőpiacon egyelőre nem várható javulás. Idén augusztusban 10,1 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma az előző év hasonló időszakához képest - közölte az osztrák munkaügyi minisztérium (Bundesministerium für Arbeit, Soziales und Konsumentenschutz). A felmérés szerint az elmúlt hónapban 355 643 munkakereső volt.

Bővebben




Az orvosi életpályamodell bevezetése a legfontosabb feladat az egészségügyi ágazatban

Egy kórháztörvény megalkotása, a népegészségügyi megelőző programok folytatása, kiterjesztése, a finanszírozás felülvizsgálata és az orvosi életpályamodell bevezetése lenne a közeljövő legfontosabb feladata az egészségügyi ágazatban - hangzott el egy keddi budapesti szakmai konferencián.

Bővebben




Készül a német munkahelyi stresszrendelet

Komoly problémát jelent, hogy a munkaadók mobiltelefonon és e-mailben is folyamatosan elérhetik a munkavállalókat, akkor is, ha azok munkaideje hivatalosan már véget ért. A folyamatos elérhetőség állandó stresszt jelent és kiégés szindrómát okoz, amiért egyre többen és egyre gyakrabban kérnek betegszabadságot. Andrea Nahles német munkaügyi miniszterszerint ideje kidolgozni egy stressz-ellenes rendeletet, amelynek a segítségével megakadályozható, hogy a dolgozók ne legyenek állandóan pszichikailag túlterhelve – írja az sg.hu.

Bővebben




Tartós munkanélküliség után fontos újjáépíteni az önbizalmat is

Kétéves programot zárt a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány alacsony foglalkoztatási esélyekkel rendelkezők részvételével a TÁMOP-5.3.1-C-09/1 keretében – írja a Metropol.

Bővebben




Iskolakezdés: kölcsönre kényszerül a családok hatoda

Átlagosan 58 ezer forintba kerül gyermekenként az iskolakezdés az idén, ami jelentős terhet ró a családokra – olvasható az fn.hu oldalán

Bővebben




Sok tízezer fiatal kerül reménytelen helyzetbe

 A szakképzés rendszerének átalakítása mitt szinte biztosan a lemorzsolódás és a szakma nélküli munkanélküliség vár arra a néhány ezer tizedikes fiatalra, akik megbuktak a szakképző iskolában vagy szakmát szeretnének váltani.Sok tízezer fiatalt küld reménytelen helyzetbe a kormány azzal, hogy a szakiskolákat és a szakközépiskolákat a Nemzetgazdasági Minisztérium alá rendelte. Nagyjából ötszáz iskoláról van szó. Ahogy erről már korábban is írtunk, ezzel a lépéssel a szakképzést már szimbolikusan is kiveszik az oktatási tárca irányítása alól, és közvetlenül a kis- és középvállalatok munkaadóinak érdekei alá rendelik – írja a Népszabadság.

Bővebben




Átfogó az új Ptk. hatása a munkajogra

  Az új Polgári Törvénykönyv hat a mindennapi munkajogi jogalkalmazásra, a munka törvénykönyve és a Polgári Törvénykönyv viszonya többrétű – mondta el a munkajog. hu interjújában dr. Pál Lajos ügyvéd, akivel az új polgári jogi szabályozás munkaviszonyra gyakorolt hatásáról beszélgettünk, megelőlegezve ezzel az idén ősszel október 14. és 16. között – immáron tizenegyedik alkalommal – megrendezésre kerülő XI. Magyar Munkajogi Konferencia egyik kiemelt témáját is.

Bővebben




290 ezer fővel nőtt a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak száma

  Négy év alatt 290 ezer fővel nőtt a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak száma. A növekedés mértéke meghökkentő, ugyanis nem csak a tanárok, orvosok lettek két évtized után újra közalkalmazottak, hanem sok minisztériumban is nőtt a létszám.

Bővebben




Obama ismét a minimálbér emelését sürgette

Kormányának gazdasági sikereit méltatta és a minimálbér megemelését sürgette a munkáltatóktól Barack Obama elnök hétfőn, az amerikai Munka napján Milwaukeeban megrendezett szakszervezeti fesztiválon.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector