Startlaphoz Csatlakozz!

Heti egy nap távmunka csökkenti a stresszt

A távmunka motiváltabbá teheti a dolgozókat és csökkentheti a munkahelyi stresszt. Heti egy nap távol az iroda zajától előnyös lehet mind a munkaadó, mind a dolgozó számára. Mind a dolgozók, mind pedig a munkáltatók egyharmada egyetért abban, hogy ez jó lehetőség lenne, miközben a munkáltatók közel egynegyede gondolja úgy, hogy ehhez további adatbiztonsági és infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.

Bővebben




A kormány kulcsszerepet szán a vasútnak

A kormány kulcsszerepet szán a vasútnak, Magyarország versenyképessége nem fokozható a vasút nélkül - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán Debrecenben a XVI. Pályafenntartási Konferencia nyitónapján.

Bővebben




Külföldi munka: Nagy-Britannia kilépne az EU-ból

  A brit miniszterelnök kilátásba helyezte, hogy a szigetország kilépne az Európai Unióból, ha az EU elutasítja a London által követelt reformok végrehajtását. A Kelet-Európából érkező vendégmunkásokat szeretnék korlátozni.

Bővebben




Elfogadták a közalkalmazotti szakszervezetek országos és ágazati reprezentativitását

Az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság (ORMB) augusztus 27-én fogadta el a közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó munkáltatóknál működő szakszervezeti konföderációk és ágazati szakszervezetek országos és ágazati reprezentativitásáról szóló jelentését.

Bővebben




Csődbűntettre gyanakszik az FDSZ elnöke

 A Tüke Busz mellett működő szakszervezet városvezetés-közeli sajtóban lerohant vezetője sajtótájékoztatón beszélt arról: százmilliókkal rövidítették meg a pécsieket, őt pedig azért akarják eltávolítani, mert igyekszik Pécsen tartani az itt közlekedő buszokat, védeni a város tömegközlekedését. Csődbűntettre gyanakszik, és tervei szerint feljelentést tesz Páva Zsolt és Árki Sándor ellen – írja a pecsistop.hu.

Bővebben




Csak a közmunka marad? A szociális juttatásokon spóroltak

A kormány augusztus végén benyújtotta a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényt. Az októberi önkormányzati választások előtt ez alapján a Policy Agenda azt vizsgálta, hogy az előző ciklus során hogyan viszonyult a kormány a helyi önkormányzatokhoz, történt-e forráskivonás ezen a területen – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Mit fizet a TB munkahelyi balesetnél?

Az egészségbiztosítási ellátások, szolgáltatások keretében üzemi baleset következtében, baleseti egészségügyi szolgáltatás, baleseti táppénz és baleseti járadék vehető igénybe. Baleseti ellátás üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés esetén jár. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mire számíthat, akit üzemi baleset ér – írja az ado.hu.

Bővebben




Időzített bomba lehet a nők 40 év jogviszony utáni nyugdíjazása

Lényegesen kevesebb nyugdíjat kapnak a magyarországi nők, mint a férfiak, végül mégis több pénzt kapnak a rendszerből. Az egyenlőtlenség döntően a gyereknevelésre és a háztartási munkára vezethető vissza, meg persze a megélt évek számára. Többfajta kompenzáció létezik már most is a nyugdíjrendszerben, mellyel a nemek közötti különbségeket igyekeznek eltüntetni. Az azonban biztos, hogy a nőknek megteremtett, 40 év jogviszony utáni nyugdíjazás lehetősége időzített bombaként ketyeghet a rendszerben. A hvg.hu nyugdíjakról, nyugdíjasokról szóló cikksorozatának második része.

Bővebben




Mire kell figyelni a nappali tagozatos hallgatói jogviszony megszűnése után?

Felhívjuk azok figyelmét akiknek a nappali tagozatos tanulmányok befejezését követően nem sikerült munkát találnia, illetve nem kezdtek további tanulmányokat nappali tagozatos rendszerben, hogy az egészségügyi ellátásokra – járulékfizetés ellenében - jogosultságot kell szerezni – olvasható a promedad.hu oldalán.

Bővebben




Nem elég elkészíteni a portfóliót, meg is kell védeni

 A pedagógusok minősítési eljárásának része a portfólió elkészítése és védése is - megnéztük, utóbbi hogyan néz ki. A 2015-ös eljárásban részt vevőknek november 30-ig kell feltölteniük az e-portfóliót – olvasható az eduline.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector