Startlaphoz Csatlakozz!

Olyan válság jön, amilyet még nem láttunk

  Több mint 600 millió plusz álláshely megteremtésére van szükség 2030-ig a világon, csak hogy a növekvő népességgel lépést tudjunk tartani. A Világbank szerint foglalkoztatási válság van, hiány van munkahelyekből, különösen a minőségiekből – írja a HVG.

Bővebben




Szolgálati idő a nők kedvezményes nyugdíjánál

Beszámít-e a fizetés nélküli szabadság időszaka a nők kedvezményes nyugdíjánál a jogosultsági időbe? A minap a Kúria mondta ki a végső szót egy jogvitában – tudta meg az adozona.hu.

Bővebben




Munkaidő-szabályok: trükkök a számokkal

Aki a munkaidő szabályokat szeretné a gyakorlatban alkalmazni, szerezzen be egy számológépet! Nem biztos azonban, hogy amit matematikailag a törvény megenged, az meg is felel a munkaidővel kapcsolatos szabályok céljának. Az alábbiakban három olyan esetet nézünk meg, ahol a lényeg elveszni látszik a számok mögött – írja az ado.hu.

Bővebben




Munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel

Egyik munkavállalónkkal közös megegyezéssel meg kívánjuk szüntetni a munkaviszonyt. Tekintettel arra, hogy már 8,5 éve dolgozik a cégnél, a közös megegyezésben nyújtanánk neki 2 havi távolléti díjnak megfelelő juttatást (kvázi végkielégítést helyettesítő juttatás), valamint ezen felül további 3 havi távolléti díjnak megfelelő juttatást, hogy ösztönözzük a közös megegyezéses megszüntetést. Munkavállaló a munkáltatótól laptopot és mobiltelefont is kapott a munkavégzés során – a jogeseteket a munkajog.hu oldalán fejtik ki.

Bővebben




Ismét sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái

Szerdán ismét sztrájkba lépnek a Lufthansa egyes pilótái, miután a Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet nem jutott dűlőre a német légitársasággal a korai nyugdíjazással kapcsolatban.

Bővebben




A munkaadók 80 százaléka nem tervez létszámváltoztatást

A magyarországi munkaadók többsége, 80 százaléka nem tervez létszámváltoztatást a következő negyedévben, míg 10 százalék munkaerő-felvétellel, 7 százalék pedig elbocsátásokkal számol - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből, amely 750 hazai munkáltató megkérdezésével készült.

Bővebben




Amit a munkába járás költségeiről tudni kell

A munkába járással kapcsolatos költségek megtérítésével szinte minden munkáltató találkozik. Írásunk célja a legfontosabb szabályok bemutatása, így többek között a munkába járás és a hivatali üzleti utak elhatárolása – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Leteszi a kefét a kéményseprők többsége

A be nem tartott belügyminisztériumi ígéretet átvágásnak érzi, így jövő év elején tényleg leteszi a kefét a kéményseprők többsége. A szén-monoxid-mérgezésben elhunytak száma idén várhatóan jelentősen megugrik, de a katasztrófavédelem szerint új szolgáltató hatósági kijelölésével a helyzet orvosolható – írja a Népszabadság.

Bővebben




Bojkottálható-e a munkakörátadás?

 Mellőzhető-e bizonyos esetekben a munkakör átadása a munkaviszony megszüntetésekor (megszűnésekor)? A 2012. évi I. törvény, azaz a Munka törvénykönyve (Mt.) 80. paragrafusának (1) bekezdése előírja, hogy „a munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakörátadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles biztosítani.”- írja az ugyvedvilag.hu.

Bővebben




Csak a gazdagok lettek gazdagabbak

 Az MNB adatai szerint egyre hízik a magyarok pénztárcája. A szó szoros értelmében azonban ez csak a társadalom krémjére igaz. Közben 3 millió ember nyomorog – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector