Startlaphoz Csatlakozz!

A Kehi újraszabályozná a HÖK hatáskörét

A diákszervezetek túlzott befolyása miatt három főben maximalizálná a hallgatói önkormányzat (HÖK) részvételét az egyetemi és főiskolai szenátusokban a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), amely kormányrendeletben határozná meg a diákképviseleteknek nyújtható támogatások mértékét - számol be a Magyar Nemzet a birtokába került jelentés alapján.

Bővebben




Ki jogosult ingyenes orvosi ellátásra?

  Normál esetben, ha az ember munkaviszonnyal, tanulói jogviszonnyal rendelkezik, vagy nyugdíjas, akkor természetes, hogy besétál az orvoshoz, hiszen jogosult az orvosi ellátásra. Vannak azonban esetek, élethelyzetek, amikor ez megszűnik. A Rádió 7 Napraforgó című műsorának vendégével Pestuka Gabriellával, a Nemzeti Adó és Vám Hivatal ügyfélkapcsolati osztályvezetőjével, arról beszélgettünk, hogy mikor vagyunk jogosultak ingyenes orvosi ellátásra.

Bővebben




A fiatalok fele dolgozik a tanulás mellett

Az életkor előre haladtával egyre nő a felsőfokú tanulmányokkal összefüggő munkát végzők aránya. Felsőfokú tanulmányai megkezdése előtt fiatalok egyharmada rendelkezett már valamilyen munkatapasztalattal: 15 százalékuknak főállása volt, tartós, nyolcórás munkaviszonyban állt, 18 százalékuk részmunkaidőben vagy alkalmi jelleggel dolgozott. A többiek a munkaerőpiacon szerzett tapasztalatok nélkül léptek a felsőoktatásba - derül ki az Eurostudent felmérés magyarországi adataiból, melyet a profession.hu ismertetett.

Bővebben




Gázpedált osztogatnak a pécsi buszozóknak?

Ezúttal a pécsi tömegközlekedést próbálja gördülékenyebbé tenni a pécsi buszos társaság mellett működő szakszervezet Nézzünk Együtt a Tükörbe (NET) programjával. Ezért ugyanis nem csak a buszsofőr a felelős, az utasok is sokat tehetnek érte – olvasható a pecsistop.hu oldalán.

Bővebben




Tanulásra kötelezhetó a dolgozó?

Gyakori elvárás a munkavállalókkal szemben a folyamatos tanulás, önképzés. A munkáltató akár kötelezheti is a munkavállalót valamely végzettség megszerzésére, ám ilyenkor a jogi helyzet teljesen eltér attól, mintha tanulmányi szerződést kötöttek volna a felek – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Pluszdíjat kér több bank, ha a munkáltató beszáll a hiteltörlesztésbe

Több bank is pluszdíjat kér a munkáltatótól a lakáshitel-hozzájáruláshoz kapcsolódó igazolás kiállításáért, illetve az utalásért – mondta Hegedűs Sándor, RSM-DTM tanácsadó cég adóüzletág-vezetője az Inforádió műsorában. Szerinte ezért érdemes alaposan megvizsgálni a banki kondíciókat. 

Bővebben




Megkönnyíthetjük a szeptemberi munkakezdést

A nyári szabadság után visszatérni a hétköznapok menetébe: meglehetősen kiábrándító feladat. Az ősz kezdete általában nem a legderűsebb időszak az életünkben. Jellemzően már gyermekkorunktól kezdve arra nevelnek bennünket, hogy a pihenős időszakot követően szeptemberben ismét menthetetlenül teret kell adni a szorgos hétköznapoknak. Ennek az élménynek a feldolgozása felnőttként sem jobb kihívás, mint gyermekkorban. Lássuk, milyen praktikák segíthetnek bennünket abban, hogy a nyári pihenés után könnyebb legyen visszarázódni a hétköznapokba – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A közfoglalkoztatottak többsége igazságtalannak tartja a fizetési rendszert

A résztvevők több mint kétharmada pozitívan ítélte meg a közfoglalkoztatást, az ott szerzett ismereteket négyötödük hasznosnak tartja, a bérezéssel kapcsolatban viszont megosztottan reagáltak - derül ki Belügyminisztérium által készített kutatásból, amelynek kiértékelésében a Századvég Alapítvány nyújtott segítséget.

Bővebben




A PDSZ bírósághoz fordult a reprezentativitási jelentés ügyében

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) jogorvoslati kérelemmel fordult a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság augusztus 27-ei - országos reprezentativitást megállapító - jelentése miatt.

Bővebben




2020-tól tényleg elöregedik a társadalom

Megállt a nyugdíjasok számának növekedése, sőt az első félévben némi csökkenés is bekövetkezett – derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság legfrissebb adataiból. A nyugdíjasok csökkenése nem meglepő a szigorodó korhatárszabályok ismeretében.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector