Startlaphoz Csatlakozz!

Iposz: a kisvállalkozások döntő szerepet játszanak a foglalkoztatásban

A hazai kisvállalkozások döntő szerepet játszanak a foglalkoztatásban, a munkahelyteremtésben, a szakképzésben és az adóbevételek megteremtésében - mondta Németh László, az Ipartestületek Országok Szövetsége (Iposz) elnöke csütörtökön a Magyar Kézművesség Napja ünnepségen Budapesten.

Bővebben




Nyugdíj: így nem lett meg a 40 év

A munkaügyi bíróság beszámította a tanulmányi időt, a Kúria nem – derül ki az ado.hu cikkéből.

Bővebben




Ezt érdemes tanulni

Míg a legtöbben jogásznak vagy betegápolónak tanulnak, addig az álláspiacon mérnökökre és ügyfélszolgálati munkatársakra van leginkább szükség –írja a profession.hu.

Bővebben




Galló Istvánné: nem igaz, hogy hatalmas adósságokat vett a nyakába a Klik

Nem igaz, hogy hatalmas adósságokat vett a nyakába a Klik, amikor az önkormányzatoktól átvették az iskolákat – mondta el a Klubrádiónak a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Bővebben




Több gyermek, magasabb nyugdíj: megérné anyagilag?

Bár a kormány szerint a magyar nyugdíjrendszerhez nem kell hozzányúlni 2030-ig, szakértők azt mondják, ez kizárt. Legutóbb a Népesedési Kerekasztal (NK) javaslata kapott nagyobb visszhangot, amely szerint a gyereknevelést el kellene ismerni a nyugdíjrendszerben. Egy számítás szerint ez viszont anyagilag sem érné meg a családoknak – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




Ami nem számít bele a munkaidőbe

A munkavállaló fő kötelezettsége, hogy munkaideje alatt munkavégzés céljából, munkára képes állapotban a munkáltató rendelkezésére álljon és munkát végezzen. Ugyanakkor vannak a munkaviszony teljesítésével összefüggő olyan időtartamok, amelyek nem minősülnek munkaidőnek, így azokra főszabály szerint munkabér sem jár – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A közmunka-csapda

 Államilag támogatott kényszer rabszolgamunka – így jellemzi a közmunka programot a benne élő, szavát felemelő munkás, aki a felkészítő tanfolyamon napocskát rajzolgatott, amúgy pedig nem dicsekedett vele, hogy jogász a végzettsége. Ilyen esetet is leír a Szegénységellenes Hálózat hiánypótló tanulmánya, A közfoglalkoztatási csapda, amely véletlenszerűen a Belügyminisztérium saját kutatásával egyidőben jelent meg, a tanulmány egyik szerzője szerint viszont előbbi minkét, míg utóbbi csak egy oldalt vizsgál – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




UNCTAD: rossz úton jár a világgazdaság, nagyok a kockázatok

Borúsan látják a világgazdaság helyzetét az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) közgazdászai, szerintük még mindig nem sikerült rátalálni a hosszú távú növekedéshez vezető útra.

Bővebben




Lefulladt a SZÉP-kártya?

Bevezetése óta folyamatosan növekedett a beváltott SZÉP-kártyák értéke a szálláshelyeken, most júliusban viszont már nem sikerült túlszárnyalni a tavalyi forgalmat – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Százmilliókat perelnének ki a sofőrök a BKV-ból

Próbaperek sorozatát indítaná el három budapesti közlekedési szakszervezet. A tét több százmillió forint. Az érdekképviseletek szerint a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ immáron két éve nem a hatályos jogszabályok szerint számolja el a távolléti díjat. A BKK szerint igen – írja a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector