Startlaphoz Csatlakozz!

PSZ: béremelés OK, megvalósítás nem

A tanárok béremelése ellenére a Pedagógusok Szakszervezete nem tartja jónak a mostani bérrendszert. Az ugyanis nem tükrözi a minőségi és a pluszmunkát, nem ismeri el, ha a pedagógusnak több diplomája van, több tárgyat tanít – közölte a szervezet a pecsma.hu-val, miután annak vezetője Pécsen tárgyalásokat folytatott a helyi szakszervezeti tagokkal.

Bővebben




Irodai munka Londonban: háromszor annyi a fizetés

  Sorozatunkban kivándorolt magyarokat kérdeztünk arról, hogyan boldogulnak a külföldi munkaerőpiacon. Személyes történeteink első állomása London! – olvasható a profession.hu oldalán.

Bővebben




Luxembourgi ítélet uniós országok közötti eltérő minimálbérrel kapcsolatban

A közbeszerzés keretében előírt minimálbér nem terjeszthető ki azokra a munkavállalókra, akiket egy másik tagállamban tevékenykedő alvállalkozó foglalkoztat a szerződés teljesítése során - mondta ki csütörtökön kihirdetett ítéletében a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.

Bővebben




200 céggel fog össze a Nestlé a fiatalok foglalkoztatásáért

 A Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért európai kezdeményezés részeként több mint 150 állást és 90 gyakornoki pozíciót biztosított Magyarországon a 30 év alatti korosztálynak a közel egy év alatt - közölte a cég. Négy fiatal közül egy munkanélküli Európában, Magyarországon ugyan javul a helyzet, de még így is több mint duplája a fiatalok munkanélkülisége az átlagosnak – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Közel kétezer új munkahelyet hozhatnak létre a szolgáltatóközpontok

Az SSC piac fejlett, ahol a magas hozzáadott értéket teremtő szolgáltatások kerültek túlsúlyba, szemben az induló piacok többnyire adminisztratív tevékenységeivel – derült ki a HOA friss kutatásából. Ez egyértelműen egy jól képzett szakember bázist feltételez, amely Magyarországon rendelkezésre állt az SSC-k számára. Fontos azonban kiemelni, hogy mára a kutatásban résztvevők elsődleges kockázatnak tekintik működésük szempontjából a több nyelvet beszélő, megfelelően képzett munkarő-utánpótlás biztosításának megoldatlanságát. Ez ma az SSC iparág legsúlyosabb problémája, amely megoldásra vár – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A VDSZ figyelmezteti az Apollo Tyres-t

Színvonalas szakmunkásképzést, biztonságos munkahelyeket, kulturált körülményeket, s legfőképpen rendezett munkajogi kapcsolatokat vár a vegyipari szakszervezet (VDSZ) az indiai Apollo Tyres gumigyári beruházótól, amely állami támogatással Gyöngyöshalászon épít új telephelyet. A rendezett munkajogi kapcsolatok kialakításához a szakszervezet szakmai tanácsokkal is segítené a majdani munkaadót azért, hogy a kezdetektől tartsa tiszteletben a szakszervezeti, munkavállalói jogokat.  

Bővebben




Felmondás zaklatás miatt: három kifogás

Az alábbi esetben a szexuális zaklatás miatt elbocsátott munkavállaló ugyan nem vitatta az ellene felhozott vádakat, három okból mégis kifogásolta a felmondás jogszerűségét. A munkaügyi bíróság ugyan jogellenesnek ítélte a munkáltató eljárását, ám a törvényszék és a Kúria nem osztotta az álláspontját – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Nem érdemes az állami nyugdíjra várni

Bár az adatok alapján nem sok állami nyugdíjra számíthat a mai munkavállalók többsége, mégis, ha lehetőségük van rá, inkább a napi költéseket támogató cafeteriaelemeket választják a dolgozók. Nem könnyű tehát a munkáltató helyzete – írja a Piac@Profit.

Bővebben




Így ellenőrzik a munkaidő-nyilvántartást

A munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény rendelkezései alapján a hatósági ellenőrzés kiterjed a munka- és pihenőidőre a munkaviszonyra vonatkozó szabályban előírt rendelkezésekre – írja az ado.hu.

Bővebben




Betántorgók

Kínából, Vietnamból kértek engedélyt nálunk a legtöbben. - Van, aki azt mondja, milliónál is több honfitársunk dolgozik és fizet tb-t, adót és egyéb költségeket külföldön. A hivatalos adatok ennél kevesebbre, százezrekre teszik a távozók számát. A bevándorlási adatokat nézve az itt munkát vállaló külföldiek nem pótolják a kiesett pénzt – írja a Szabad Föld.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector