Menni a megélhetés után

Akár 380 kilométert is utaznak a magyar munkavállalók egy-egy munkáért – olvasható  a szon.hu oldalán.

Bővebben




Elemzők szerint kedvezőek a kereseti és foglakoztatási trendek

 Kedvezőnek tartják a kereseti és foglalkoztatási trendeket, s a lakossági fogyasztás további élénkülésére számítanak az MTI által megkérdezett elemzők. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, a kiváló makrogazdasági adatok további reálbér-emelkedést vetítenek előre Magyarországon.

Bővebben




Egyezkedne a BKK a távolléti díjról

Egyeztetésre hívta a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnökét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a távolléti időre járó bérpótlékok ügyében – írja a Népszabadság.

Bővebben




Szakszervezeti challenge day lesz októberben az Oktogonnál

Megyei fórummal egybekötött tisztségviselői képzést tartott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nyíregyházán, a Szakszervezetek Házában – olvasható a szon.hu-n.

Bővebben




Újabb sztrájk az Operaházban?

Sztrájkot helyezett kilátásba az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete, amennyiben a Magyar Állami Operaház nem köti meg az évek óta halogatott kollektív szerződést alkalmazottaival – tudta meg a Fidelio.

Bővebben




Húszezren veszíthetik el az állásukat a hazai dohánytermesztésben

Húszezren veszíthetik el az állásukat jövő évtől Kelet-Magyarországon – ott, ahol amúgy is a legtöbb a munkanélküli –, mert évi 24,2 millió eurós támogatástól esnek el a hazai dohánytermesztésben dolgozók. Az Európai Unió jövőre már nem dotálja az ágazatot. A kieső összeget hazai forrásokból kellene pótolni – olvasható az Origo oldalán.

Bővebben




Brutális túlórák és újabb leépítés az EDF DÉMÁSZ-nál

 A tavalyi leépítés miatt brutálisan sokat túlóráznak a szerelők és az adminisztratív dolgozók – tudtuk meg EDF DÉMÁSZ-munkatársaktól. A szakszervezet a leépítést igyekszik megelőzni, a társaság a rezsicsökkentés terheit ellensúlyozó hatékony és fenntartható működést hangsúlyozza – írja a delmagyar.hu.

Bővebben




Palkovics: Szükségesek még finomhangolások

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke fontosnak tartja, hogy a szakszervezetek, érdekképviseletek a munkavállalók érdekében beleszólhassanak a fejlesztési programokba, kiírásukba, a célok meghatározásába.

Bővebben




Czomba: csökkenteni kell a térségek közötti különbségeket

Csökkenteni kell a térségek közötti különbségeket a gazdaság, a foglalkoztatás szempontjából is - jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Edelényben, lakossági fórumon.

Bővebben




Az átlagos nettó kereset 154 100 forint

A bruttó és a nettó átlagkeresetek egyaránt 3 százalékkal haladták meg az idén január-júliusban az egy évvel korábbit - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bővebben