Startlaphoz Csatlakozz!

A téli közmunkaprogram résztvevőinek mindösze 16 százaléka helyezkedett el

A téli közmunkaprogram résztvevőinek 16,11 százaléka, 14 965 ember helyezkedett el az elsődleges munkaerő-piacon szeptember 7-éig - derül ki a belügyminiszter válaszából, amit Szél Bernadett képviselő írásbeli kérdésére adott szerdán.

Bővebben




Van, hogy muszáj szabira küldeni a dolgozót

A nyári szabadságolási főszezon végeztével érdemes felülvizsgálniuk a munkáltatóknak munkavállalóik szabadságkeretének felhasználását, mivel a szabadságok kiadásáról nekik kell gondoskodniuk - írja a piacsprofit.hu.

Bővebben




Megemelt nyugdíjkorhatár: a gyárból egyenesen a sírba

Elfáradt, beteg emberek tízezrei tennék le a nehéz fizikai munkát az öregségi nyugdíjkorhatár előtt, de bármilyen veszélyes körülmények között dolgoznak is, erre jövőre már nem lesz lehetőség. A kormány ugyanis éppen eltörölni készül a korengedményes után a korkedvezményes lehetőséget is. Pedig szó szerint életveszélyes bizonyos munkakörökben 60 éven felülieket dolgoztatni – állítja a legnagyobb ipari szakszervezet, amelynek elnöke a tapasztalatai mellett a KSH és a nemzetközi adatokra is hivatkozik: tavaly több munkahelyi baleset volt, mint 2012-ben. A 168 óra cikke.

Bővebben




A munkavégzés helyének módosítása

A gyakorlatban számos esetben előfordul, hogy a munkáltató a munkavállalót azonos munkakörben, de más munkavégzési helyen szeretné foglalkoztatni, akár hosszabb-rövidebb ideig átmeneti jelleggel, akár véglegesen – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Elavult számítógépeken dolgozik a magyar munkavállalók harmada

 Magyarországon a kis- és közepes vállalkozásoknál (kkv) dolgozók egyharmada rendelkezik otthon korszerűbb számítógéppel, mint a munkahelyén - írta a Népszabadság, a Microsoft felmérésére hivatkozva.

Bővebben




Policy Agenda: 50 ezer ember nyugdíjával játszik a kormány

Ez év végén a törvény szerint megszűnik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetősége. Ezt azok vehették igénybe, akik éveket dolgoztak veszélyes munkakörökben, és az egészségük védelme érdekében korhatár előtt mehettek nyugdíjba. A Policy Agenda azt nézte meg, hogy miért tart a kabinet bizonytalanságban több tízezer embert, és hogyan ütöttek vissza a nyugdíjrendszer kapcsán korábban tett elvi vállalások. A kormány törvényalkotási programja szerint nem is kívánnak foglalkozni a kérdéssel ebben az évben.

Bővebben




Hajszálra vagyunk a francia életszínvonaltól?

Legalábbis a minimálbérhez viszonyított egy üveg sör árát illetően. Egy összehasonlítás szerint hazánkban 2011-ben mindössze 0,7 órát kellett dolgozni minimálbéres órabéren fél liter sörért, ezzel pedig majdnem a francia érték mellett vagyunk. A legrosszabb a helyzet Grúziában és Bangladesben, ahol a minimálbéren élőknek 15, illetve 13 órát kell dolgozniuk egy korsó csapolt sörért – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Iskolaigazgatók: Újragondolnák a szabályokat a szakszervezetek

Pedagógus érdekképviseletek az igazgatói kinevezés szabályozásának felülvizsgálatát kérik. Egy miskolci, kecskeméti és püspökladányi iskola után egy fővárosi zeneiskola dolgozói is tiltakoznak vezetőjük kinevezése miatt – írta a Magyar Nemzet.

Bővebben




Akkor nem omlana össze a nyugdíjrendszer, ha egymillió gyerek születne

A Népesedési Kerekasztal ad hoc javaslata – amely szerint gyerekszámtól tennék függővé a nyugdíjat – nagy nyilvánosságot kapott. Az évekkel ezelőtt kidolgozott nyugdíjreform, amelyet a Nyugdíj és Időskori Kerekasztal készített, elsikkadt. Ha a kormánynak megtetszene a Népesedési Kerekasztal javaslata, az nyomorba taszítana mindenkit, akiknek nincsenek gyermekük. A nyugdíjrendszer összeomlását csak az akadályozhatná meg, ha hirtelen egymillió gyermek születne – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Veszélyben a nyugdíj, ha ezek az adatok nem stimmelnek

Ismeri a majdani nyugdíjához szükséges adatokat; a szolgálati idejét, az elmúlt évtizedekben kapott keresetét? A nyugdíjbiztosítási szervek megkezdték az 1955 és 1959 között születettek kiértesítését a nyilvántartásukban szereplő adatokról. Az Adózóna összefoglalta, mit kell tennie annak, aki egyetért ezekkel az adatokkal, és mi a teendője annak, aki szerint ezek kiegészítésre, javításra szorulnak.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector