Bezár a Bonbonetti-gyár: mi lesz a dolgozókkal?

 A Bonbonetti ukrán tulajdonosa ugyan megszünteti gyártását Nagykanizsán, de a 64 embert foglalkoztató üzem átvételéről és a termelés folytatásáról több potenciális vevővel folynak tárgyalások - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója pénteken az MTI megkeresésére. 

Bővebben




Elindultak a cipész- vájár- és juhászképzések az országban

Új szakképzések indultak idén az országban: cipészképzés Miskolcon, három vidéki egyetemen juhászképzés, Bátonyterenyén pedig vájárnak lehet tanulni. A Kossuth Rádió Napközben című műsora annak járt utána, milyen a jelentkezési kedv az új szakokra és milyen iskolák indították őket.

Bővebben




A pilóták keddig meghosszabbították a sztrájkfelhívást

 Jóllehet az Air France vezetőség már engedett a pilóták egyik fő követelésének, és visszavonta a fapados légitársaság, a Transavia európai fejlesztésének tervét, a tárgyalások a szakszervezettekkel még mindig nem értek véget, és a pilóták egyelőre jövő keddig meghosszabbították a sztrájkfelhívást. Szombaton a járatok fele fog közlekedni.

Bővebben




Sztrájkolnak a lengyel bányászok a föld alatt

 A sziléziai Sosnowiecben immár három napja tartó, föld alatti bányászsztrájknak nem vetett véget Piotr Litwa sziléziai vajda pénteki látogatása sem; a lengyel kormány a utóbbi időben erősödő bányászmegmozdulásokkal kapcsolatban a szénimportra irányuló törvénymódosításokat helyezi kilátásba.

Bővebben




Pedagógusok Szakszervezete: Kemény idők jönnek a tanártársadalomra

A szakszetvezet úgy számol, hogy a kormányzat által belengetett megszorítások érzékenyen érintik majd a köznevelési szférát, miközben egyre nehezebb tagot toborozniuk az érdek-képviseleti szervezetbe – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben