Startlaphoz Csatlakozz!

Pályázatok a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

Három pályázatot írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a megváltozott munkaképességűek idei és jövő évi foglalkoztatására - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben




Növekedésnek indult a pedagógusok fizetése Európában

Az előző tanévben 16 európai országban, köztük Magyarországon növekedett a pedagógusok bére, ám annak vásárlóereje a 33 vizsgált európai ország mintegy a felében továbbra sem érte el a gazdasági válság hatásainak jelentkezése előtti, 2009-es színvonalat - állapította meg pénteken közzétett éves jelentésében az Európai Bizottság.

Bővebben




Olyan munkánk lesz, ami ma még nem is létezik

Tízből hét mai óvodás olyan munkát végez majd felnőtt korában, amely ma még nem létezik. A nem csupán technológiai iparágakat érintő automatizálás, a demográfiai és életmódbeli változások, az átalakuló fogyasztói igények mind a munkaerőpiac és a vállalatok gyökeres szervezeti átalakulásának irányába mutatnak.

Bővebben




4500-an vettek részt a kulturális közfoglalkoztatási programban

Sikeres a kulturális közfoglalkoztatás szeptember 1-jén elindult második üteme, amely 1350 településen, 2290 partnerszervezet bevonásával több mint 4500 álláskereső számára nyújt teljes munkaidős foglalkoztatást - mondta a kormányszóvivő pénteken Pécsett sajtótájékoztatón.

Bővebben




Teremts munkahelyet uniós pénzből!

A jövő héten elindulnak az európai uniós forrásokra támaszkodó pályázatok. Az első kiírások főleg a munkahelyteremtésre koncentrálnak – írja a Figyelő.

Bővebben




Elbocsátás lesz a közszférában

A Figyelő szerint intézmény-összevonások várhatók a központi és területi igazgatásban: 3-5 százalékos leépítés jöhet. Pedagógusbér-emelésre biztosan lesz pénz és az egészségügyben is várható minimális bérrendezés.

Bővebben




Takarékosság miatt nem közli a szegénységi adatokat a KSH

 Az előzetes tervek szerint szeptemberben jelentek volna meg a magyarországi átfogó szegénységi és kirekesztési statisztikáknak, de a Központi Statisztikai Hivatal elhalasztotta az elemzés kiadását. Az adatok elméletileg rendelkezésre állnak, hiszen az Eurostat már előzetesen közölte, hogy 3,3 millióan élnek szegénységben és társadalmi kirekesztésben Magyarországon, mégis várni kell arra, hogy átfogó képet kapjunk a helyzetről – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Szolgálati érdek kontra személyes szempontok

A vám- és pénzügyőrség egyik dolgozóját – közvetlenül azelőtt, hogy a vám- és pénzügyőrséget összevonták az adóhivatallal, létrehozva a NAV-ot – a parancsnokság át akarta helyezni egy másik régióba, ahol létszámhiány volt. Az érintett viszont nem akart elköltözni, ugyanis éppen előtte vált el, és egyedül gondoskodott két gyerekéről és beteg édesanyjáról. Ezért a döntéssel szemben a bírósághoz fordult – olvasható a Szabad Földben.

Bővebben




KDSZ: a Tesco nem növelte, hanem csökkentette a munkahelyeket

Megszegte a kormánnyal 2012-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Tesco áruházlánc, mert a cég az abban vállalt létszámnövelés helyett egyre kevesebb munkavállalót foglalkoztat – állítja a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete. Az érdekvédelem szerint már az aláírás időszakában is ellentétes volt a lánc hazai üzletpolitikája azzal, amit az egyezségben vállalt. A Tesco ellenben úgy látja, minden tekintetben betartják vállalásaikat. A létszámcsökkenést pedig csupán az év végén jellemző szezonalitás indokolja. A kormánnyal kötött megállapodás szerint a cég egyedi támogatásban, adókedvezményben is részesül – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




Nyugodt öregkor helyett holtig tartó munka

Ma nem tudjuk, mekkora nyugdíjjáradékot kaphatunk időskorunkra az államtól, és hogy abból meg tudunk-e majd élni. Sokan látják úgy, hogy nem lesz elég a pénzük és hogy tovább kell dolgozniuk. Életfogytig. Ha bírják.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector