BDDSZ: Sztrájkra kész a szociális ágazat

Sztrájkra készül a szociális ágazat, miután a kormány lemondta a szociális bérmegállapodás hétfőre tervezett aláírását – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Pénzzel orvosolnák a háziorvoshiányt

Még egy hónapig pályázhatnak letelepedési támogatásra a háziorvosok, a keret félmilliárd forint - közölte az Egészségügyért Felelős Államtitkárság.

Bővebben




Lesz minimálbér-emelés, de nem sok

 A szakszervezetek a létminimun szintjére emelnék a minimálbért. A munkaadói szervezetek egyik képviselője érthetőnek, de korainak tartja a munkavállalók „akcióját”. A vállalkozások nagyobb része úgy látja, az alacsony infláció miatt látványos emelésre nincs esély – olvasható a Népszavában.

Bővebben




A nyugdíj a legstabilabb jövedelem, de sokaknak a fűtés vagy az étkezés is gondot jelent

 Az időskori ellátás rendszeres, várható, és minden hónapban megérkezik. Ami jó. Az már kevésbé, hogy akik kapják, azok közül sokaknak a fűtés vagy az étkezés is gondot jelent – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Szakemberek, diplomaták szerint kevés a nő a magyar politikában

Hol vannak a magyar nők a politikában? - erről tanácskoztak diplomaták, szakemberek, politikusok pénteken egy nyilvános budapesti szemináriumon, amelyen többen felvetették, hogy Magyarországon helyi szinten mintegy 20 százalékos a női képviselet aránya, és ez a felsőbb szinteken fokozatosan csökken.

Bővebben




Fizetésképtelen a fővárosi katasztrófavédelem?

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon (FKI) állítólagosan felmerült anyagi problémák miatt a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, valamint a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete levélben fordult a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóhoz.

Bővebben




OECD: általában javult az emberek életminősége

A világ nagy részén a 20. század elejétől általában javult az emberek életminősége, az egyes országok általában jobban közeledtek egymáshoz az életminőség, mint az egy főre eső GDP szempontjából, kivételt csak Fekete-Afrika országai jelentenek.

Bővebben