Újrakönyvelték a gigantikus nyugdíjvagyont

  Az új uniós statisztikai módszertan miatt nemcsak a GDP-számokat kellett átírni, hanem a 2011-ben, az államhoz került nyugdíjvagyon elszámolását is. Ezért a három évvel ezelőtti jókora költségvetési többlet egy csapásra jelentős mínuszba fordult - írja a KSH-ra hivatkozva a Portfolio.hu.

Bővebben




Czomba Sándor: a Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át a szakképző iskolák fenntartását

Nagyobb önállóságot és több lehetőséget kapnának a szakképző iskolák azzal, hogy a tervek szerint az eddig csak a szakmai irányításért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) veszi át fenntartásukat, továbbá a szakképzés egésze mellett minden egyes szakképesítésért is a nemzetgazdasági miniszter felel majd 2015-től - mondta Czomba Sándor az MTI-nek.

Bővebben




Orbán szerint ötmillió magyar munkahely megteremtése a cél

Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.

Bővebben




Emmi: vonzóvá kell tenni az egészségügyi pályát a fiatalok előtt

A kormány szeretné vonzóvá tenni az egészségügyi pályát a fiatalok előtt, és ebben a béremelés mellett az is nagy előrelépés, hogy az ápolók gyakorló ápolóként hamarabb beléphetnek a munkaerő-piacra - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Bővebben




Tesco akció fiatal munkavállalóknak

Ideiglenes, majd tartós munkahelyhez juthatnak a fiatalok a Tesco, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) együttműködésével, a közös akciót a munkanélküli, ez év nyarán végzett fiatalok számára hirdették meg - közölte az áruházlánc.

Bővebben