Startlaphoz Csatlakozz!

Európai Bizottság: folyamatos, de bizonytalan a foglalkoztatás bővülése

Folyamatosan nő a foglalkoztatottság az unióban, azonban sérülékeny a gazdasági fellendülés és a munkaerőpiac helyzete - állapította meg az Európai Bizottság (EB) hétfőn közzétett, a szociális és társadalmi helyzetről szóló negyedéves jelentése.

Bővebben




A munkabér csökkentése

Mennyire jogszerű, ha munkahelyen szóban bejelentenek egy közeli csoportos létszámleépítést és hogy költségcsökkentés miatt alapbér csökkenés lesz a megmaradó munkavállalóknál? Ezután először a megtartani kívánt munkavállalókat hívják be személyes egyéni tájékoztatásra, hogy rájuk számítanak a jövőben is, nem szerepelnek az elküldendő munkavállalók között, de itt egy munkaszerződés módosítás arról, hogy alapbérük csökkeni fog (kb. bruttó 100.000 Ft-tal) és kérik értsék meg a cég anyagi helyzetét és írják alá. Kapnak 1 nap gondolkodási időt, ha nem írják alá, akkor mégis érinteni fogja őket is a leépítés és megszüntetik a munkaviszonyukat – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




A munkaerő-kölcsönzés ma már nem az olcsósága miatt előnyös

A debreceni székhelyű HR-szolgáltató, a HSA Kft. cégvezetője, Papp Imre leszámolna a modern rabszolgatartó sztereotípiájával, amely még manapság is körbelengi a munkaerő-kölcsönzést. Interjúnkban egyúttal jelezte, hogy a munkaerő-kölcsönzés ma már nem az olcsósága miatt előnyös.

Bővebben




Kutatás: A magyar válaszadók 50-60 százaléka dolgozik vagy lenne hajlandó külföldön dolgozni

 A magyarországi válaszadók 50-60 százaléka dolgozik vagy lenne hajlandó külföldön dolgozni, Hollandiában ez arány több mint 90, Svájcban 75 százalék – írja a vs.hu.

Bővebben




A szociális normákról tartanak szakszervezeti konferenciát Budapesten

  A szolidaritás a szakszervezetek számára nem az adakozásról szól, hanem érdekérvényesítési stratégia - mondta Krémer Balázs szociálpolitikus, egyetemi docens a kelet-európai országok ipari szakszervezeteinek értekezletén hétfőn Budapesten.

Bővebben




A Fidesz szerint végre eljött a pedagógusok ideje

 A nagyobbik kormánypárt sajtóirodája az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztetett: a kabinet tavaly szeptemberben indította el a rendszerváltás óta legnagyobb, összesen hatvanszázalékos pedagógusbér-emelést, amely 2017-ig fokozatosan lép életbe. A napokban 156 ezer pedagógus kapja kézhez az immár harmadik lépcsőben emelt fizetését - közölték.

Bővebben




Rendeletetésellenes jogviszony-megszüntetés

Visszavonható-e az osztályvezetői megbízás a munkavállalók elégedetlensége miatt? Amunkaügyi bíróság által megállapított tényállás szerint   a felperes 1993. március 22-én létesített közszolgálati jogviszonyt az Sz. Munkaügyi Központtal (alperesi jogelőd), mint ügyintéző. 2003. március 5-étől a Jogi Osztály vezetésével bízták meg. A felperes osztályvezetői időszaka alatt, 2005-ben az osztályon dolgozók többsége a munkavégzés körülményeivel és hatékonyságával elégedetlen volt, feszült légkör alakult, ezért az akkori megbízott igazgató belső ellenőrzést rendelt el a Jogi Osztály leterheltségének vizsgálatával – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Minden ötödik vizsgázó megbukik a MÁV-csoport időszakos beszámolóján

Minden ötödik vizsgázó megbukik a MÁV-csoport időszakos beszámolóra kötelezett 25 ezer dolgozója közül - írta hétfői számában a Népszabadság.

Bővebben




Jól megy a nyugdíjkasszáknak

Néhány önkéntes nyugdíjpéntári alap már kétszámjegyű hozamot ért el. A klasszikus alapok is bőven az állampapír-piaci hozam fölött teljesítettek, a legnagyobb kiegyensúlyozott alapok eddigi hozama is impozáns. A magánnyugdíjpénztárakban is megérte maradni – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




A minimálbér árt a foglalkoztatásnak és a gazdaságnak

Inkább adókedvezményeket kellene adni az alacsony bérek után is - mondja a Budapest Intézet vezető kutatója. Scharle Ágota bírálta a munkahelyvédelmi akciótervet is: szerinte olyanok is kapnak támogatást, akik erre nem szorulnak rá, magyarán ez nem más, mint ablakon kidobott pénz. A megígért 1 millió munkahely helyett pedig egyelőre mindenki érje be - jó esetben - 40-60 ezerrel – írja a Privátbankár.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector