Startlaphoz Csatlakozz!

Orbán: bebizonyítottuk, pénzügyi fegyelem mellett is lehetséges munkahelyteremtés

Magyarország bebizonyította, hogy a költségvetési fegyelem fenntartása és államadósság-csökkentés mellett is lehet munkahelyeket teremteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Milánóban, a foglalkoztatásról szóló EU-csúcs előtt a közmédiának adott nyilatkozatában. A kormányfő az olasz városban találkozott Angela Merkel német kancellárral is, akivel kül- és energiapolitikai kérdésekről tárgyalt.

Bővebben
Tüntetés kíséri Milánóban a foglalkoztatásról szóló EU-csúcsot

Tüntetők és rendőrök közötti összecsapások előzték meg szerdán Milánó utcáin az Európai Unió állam- és kormányfőinek találkozóját, amelynek a fiatalkori munkanélküliség elleni küzdelem a témája.

Bővebben
Veszélyben a magyar húzóágazat, nem találnak munkaerőt

A magyarországi ssc-k további fejlődésének komoly akadálya lehet a szakemberhiány - állapította meg a BDO Magyarország felmérése.

Bővebben
Pataky Péter szerint megint az utcára mennek, ha kell

Több száz szakszervezeti tag tüntetett a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjért, valamint a köztisztviselői bérbefagyasztás ellen. Pataky Péter, a mintegy 250 ezer munkavállalót képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta, hogy megint az utcára mennek, ha kell.

Bővebben
Más munkajogi szabályok vonatkoznak a vezetőkre

A vezető állású munkavállalóknak két csoportját különböztetjük meg. A munkáltató vezetője, valamint az ő közvetlen irányítása alatt álló és - részben vagy egészben - helyettesítésére jogosított más munkavállaló a törvény erejénél fogva minősül vezető állásúnak. Ezt a két főt nevezzük általános vezetőnek. A minősített vezetők csoportjába tartozik az a munkavállaló, aki a munkaszerződésben munkáltatójával megállapodik arról, hogy rá a vezetőkre vonatkozó szabályokat alkalmazzák, mert a munkáltató működése szempontjából kiemelkedő jelentőségű vagy fokozottan bizalmi jellegű munkakört tölt be, és alapbére eléri a kötelező legkisebb munkabér hétszeresét – írja a munkajog.hu.

Bővebben
Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete: a kormányzat biztosítsa a tisztes megélhetést lehetővé tévő béreket!

Követeljük, hogy a kormányzat biztosítsa a tisztes megélhetést lehetővé tévő béreket a szociális és a kulturális területen is és teljesítse a jogos bérköveteléseket!

Bővebben
Szinte reménytelen a kisgyerekes anyák visszatérése a munkaerőpiacra

A gyerekvállalást, a gyereknevelést a politika és a közvélemény jelentős része is női feladatnak tartja Magyarországon, pedig egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy ennek a felelősségnek meg kell oszlania a szülők között - mondja Tóth Olga a Népszavában. A szociológus, az MTA Szociológiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa szerint nincs egységes családfogalom, s jelentős ellentmondás van a családdal, illetve a gyerekvállalással kapcsolatban a magyar társadalom attitűdje és valódi értékrendje között.

Bővebben
Diákmunka: nem csak a pénz számít

Hetvenötezer diák dolgozott idén nyári munka keretében. A Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének adatai alapján a tanulóknak kifizetett idei jövedelem 8 és fél milliárd forint volt. Nem csupán a pénzkereseti lehetőség miatt keresik az iskolaszövetkezeteket, hanem mert a munkatapasztalat megszerzése révén kétszer nagyobb eséllyel tudnak a későbbiekben elhelyezkedni, ha pedig a saját szakterületükön végeznek diákmunkát, az további pluszpontot jelenthet egy állásinterjún.

Bővebben
Csak a választás után publikálja a nyomorszintet a KSH

 Közleményben igyekszik magyarázatot adni a KSH arra, hogy ezúttal miért tolódik novemberre a rendszerint szeptemberben publikált jelentés a lakosság életkörülményeiről. Korábban „anyagi indokokról” szóltak a hírek, most, a távirati irodához eljuttatott közlemény már szakmai indokokkal magyarázza a jelenséget – írja a Népszava.

Bővebben
Hogyan lesz itt 5 millió munkahely?

Nekünk a jelenlegi magyar munkaerő-piaci adatok alapján a legjobb jóindulattal sem jött ki, hogyan lehetne ennyi foglalkoztatott – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector