Startlaphoz Csatlakozz!

Vészesen közeleg a nyugdíj?

Ha közeleg a 65. év, az ember hajlamos bepánikolni. Mit fog kezdeni a rengeteg felszabadult idővel? Maradhat-e a hőn szeretett munkahelyén? Egyáltalán milyen nyugdíjas lesz belőle? Mindezekre kerestünk, és találtunk is választ. Aggodalomra semmi ok! – olvasható a pecsma.hu-n. 

Bővebben




Munkajogi kisokos nőknek

Kétrészes cikksorozatunk a nők esélyegyenlőségének kérdését vizsgálja a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) rendelkezésin keresztül, vagyis azt, hogy a jelenleg hatályos Mt. mennyiben, és milyen módon segíti a nők helyzetét. E témához kapcsolódóan a cikksorozat első részében szó lesz a munkaszerződés kötelező módosításának egyes eseteiről, a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásról, a munkaidő-beosztásának egyes szabályairól, míg a második részben a felmondási tilalmakról és a felmondási korlátozásokról, a szabadságról, a szülési szabadságról, valamint a gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadságról – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Munkaegészségügyi nyílt nap Pécsett

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a BAMKH Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének együttműködésével munkavédelmi nyílt napot rendez október 15-én, szerdán reggel 9 órától a Pécsi Kereskedelmi Központban – olvasható a pecsiujsag.hu oldalán.

Bővebben




Köszönjük a munkát, a fizetése csökken

Szeptembertől jóval kevesebb fizetést kapnak az érzékszervi fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó gyógypedagógiai asszisztensek. Vannak, akiknek 20 százalékkal csökken a bérük, így létminimum alatt foglalkoztatja őket az állam. Egy kormányrendeletben ugyanis elvettek tőlük bizonyos pótlékokat, a bércsökkentés miatt pedig egyre többen mondanak fel. A problémára a Klik egyelőre nem reagált érdemben – írja a HVG.

Bővebben




Egyszerűsített foglalkoztatás: mikor jár pótlék vasárnapra, és mikor nem?

Egy alapítványnál vasárnap gyermekekre vigyázó személyt egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaznak. Szükséges-e vasárnapi pótlékot fizetni? Olvasónk kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt – írja az adozona.hu.

Bővebben




A PSZ azonnali tárgyalást kezdeményez a kormánnyal

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szorgalmazza, hogy mielőbb kezdődjenek tárgyalások a kormánnyal a köznevelés átszervezéséről, a szakképzés átalakításáról és az ágazat jövő évi finanszírozásával kapcsolatos elképzelésekről.

Bővebben




Eddig 890 ezren éltek a munkahelyvédelmi akció lehetőségével

Már több mint 890 ezer ember foglalkoztatását segíti a tavaly januárban indult munkahelyvédelmi akció, amely 205 milliárd forinttal csökkentette a munkáltatók terheit - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő a kormány honlapján szombaton közzétett nyilatkozatában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector