Startlaphoz Csatlakozz!

Szakmák térképe

Egy dolgot biztosan tudunk: munkások nélkül nem fog előremenni az ország – jelentette ki Orbán Viktor a minap Nagyatádon, egy új szerszámgépgyártó üzem tanműhelyének avatásán. A jövő évtől a kormány átszervezné a szakképzési rendszert, de a napvilágra került terveket már most sokan vitatják – olvasható a Szabad Földben.

Bővebben




A jövő a modern rabszolgaság?

A messzi múltat idézi az a vízió, amellyel Orbán Viktor a „munkaalapú” társadalmat megvalósítani kívánja. A közmunkára és jórészt az alacsony képzettségű munkaerőre épülő elképzelés tömegeket taszít kiszolgáltatott helyzetbe, és egyfajta modern rabszolgaság kialakulását vetíti előre – olvasható a 168 órában.

Bővebben




Andor László: a jobb munkahelyi körülmény megtérülő beruházás

 A jobb munkahelyi körülmény, megfelelő munkabiztonság kialakítása megtérülő beruházás - hangsúlyozta Andor László, az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa kedden a Napi.hu hírportál a munkahelyi stressz csökkentésről „Munkavédelem másként” címmel tartott konferenciáján, Budapesten.

Bővebben




Dániának van a legjobb nyugdíjrendszere

Ausztrál kutatók szerint Dániának van a legjobb nyugdíjrendszere a világon, az olasz, a kínai és a dél-koreai pedig a legrosszabbak közé tartozik.

Bővebben




150 új munkahelyet létesít a lengyel Alumetal járműipari vállalat a komáromi ipari parkban

Sikeresen indult a komáromi Nokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítása - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.

Bővebben




Brutális pénzeket buknak a magyar cégek

 A mentális egészségügyi problémák, így például a stressz évente 440 milliárd forintos veszteséget okoz a magyar cégeknek – mondta Andor László, uniós biztos a Napi.hu Munkavédelem másként című konferenciáján.

Bővebben




Fizetéscsökkentés: a Klik felteszi a kezét

Csak jogszabály dönthet a gyógypedagógiai asszisztensek illetményének megemeléséről - ennyit válaszolt a Klik arra a helyzetre, hogy szeptembertől ugyanis az érzékszervi fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó gyógypedagógiai asszisztensek pótlékát megvonták, emiatt van olyan, aki 20 százalékkal kevesebbet visz hazaírja a HVG.

Bővebben




Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke

Sokkal hatékonyabban, koncentráltabban kellene megjelennünk, hogy megfeleljünk az előttünk álló kihívásoknak. A jelenlegi jogi és egyéb környezethez igazodva újra kell építenünk az érdekvédelmi munkát, újra kell fogalmaznunk azokat a mondatokat, amelyekkel megszólíthatjuk a munkavállalókat. A legfontosabbnak azt tartom, hogy elsősorban a fiatalokhoz juttassuk el az üzeneteinket, és azt, hogy az egyes kormányzati intézkedésekre azonnal reagáljunk. Szerintem a szakszervezeteknek alapvető feladatuk lenne, hogy azonnal reagáljanak bármilyen társadalmi kérdésre, ami szélesebb körben érinti a munkavállalók közösségeit. Ez ma nincs így, és ezen változtatni kell.

Bővebben




Nehéz helyzetbe kerültek a civil szervezetek

  Az új Ptk. nem csak a gazdasági társaságok számára hozott rengeteg változást, de a Magyarországon működő, több mint 65.000 nonprofit szervezetnek is. A szakszervezeteknek, egyesületeknek és alapítványoknak is kötelező végrehajtani számos módosítást az alapszabályban. Ráadásul, a Ptk. egyik legnagyobb újítása, hogy a jogi személy szabályaitól el lehet térni, náluk is komoly aggályokat vet fel és néhány esetben akár a mindennapi működésüket is akadályozhatja – véli a Szecskay Ügyvédi Iroda.

Bővebben




A szakszervezet feljelenti a BKV-t

 Feljelenti a céget a BKV legnagyobb szakszervezete a sofőrökre kényszerített törvénytelen és életveszélyes mennyiségű túlóra miatt, mert egy év alatt 15 hónapnak megfelelő munkát végeztetnének el velük. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet cáfolja a menedzsment állítását, miszerint a 480 óra túlmunkát - amely 180-nal több a törvényesnél - maguk a már így is agyonhajszolt járművezetők kérték volna. A szakszervezet követeli, hogy a BKV a rengeteg túlórára szánt pénzből inkább pótolja az elmaradt bérfejlesztést – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector