Startlaphoz Csatlakozz!

A felmentési idő

Ha a munkáltató él felmondással, akkor a felmondási idő felének megfelelő időtartamra köteles a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni. Ezt nevezzük felmentési időnek, amely arra szolgál, hogy a munkavállalónak legyen ideje új munkahelyet keresni, vagy megélhetésének biztosításáról másképp gondoskodni – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Évente száz nőnek segítenének állást találni

Évente minimum 100 nő munkavállalási esélyét javítaná a most megnyílt Nóra-Pont Gödöllőn. A nők munkavállalási esélyeinek javítását, különösen a gyesről, gyedről visszatérő kismamák segítését tűzte ki fő célul a Gödöllőn október 15-én, a Vidéki Nők Világnapján elinduló Nóra-Pont.

Bővebben




Hatéves mélyponton a brit munkanélküliség

Hatéves mélypontra süllyedt a brit munkanélküliségi ráta, a brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint az augusztussal zárult három hónapban 154 ezerrel, 1,97 millióra csökkent a bejegyzett állástalanok száma, amely 2008 vége óta most első ízben került kétmillió alá.

Bővebben




Drágább lesz a nyugdíjas- és a diákbérlet?

A ciklus végéig több mint a GDP egy százalékával csökkenti a kormány a szociális juttatásokat - ami, tekintettel az emelkedő nyugdíjkiadásokra, illetve a nyugdíjak reálértékének vállalt megőrzésére, az ezen kívüli ellátások terén ennél nagyobb mértékű visszafogást jelent majd - derül ki a Világgazdaság cikkéből. Az idei szinten fagyaszthatják be a közlekedési támogatásokat, vagyis ha a vasút- és busztársaságok vagy az üzemeltető önkormányzatok nem találnak más ellentételezést, emelniük kell a diák- és nyugdíjas bérletek árát.

Bővebben




Maradt a férfiuralom az önkormányzatokban

Több női polgármester lát munkához a nagytelepüléseken a most kezdődő önkormányzati ciklusban, mint az előzőben. Eggyel több – olvasható az inforadio.hu oldalán.

Bővebben




Most végre kiderült, mennyi magyar él külföldön

A múlt év elején elején mintegy 350 ezer olyan kivándorolt magyar élt a világban, akik 1989 után, és legalább egy évvel a felmérés előtt hagyták el Magyarországot. A KSH és a SEEMIG – 8 ország részvételével futó uniós társfinanszírozott transznacionális – program kutatói által közreadott becslés ugyanakkor egyszeri érvényességűnek tekinthető. Magyarországon gyorsul a kivándorlás, ám nem nem tőlünk mennek el leginkább az emberek – olvasható a HVG oldalán.

Bővebben




Itt az igazság: mi lenne velünk közmunkások nélkül?

A közmunkaprogram egyre széleskörűbb elérhetőségének köszönhetően évek óta egyre nehezebb tiszta képet kapni a foglalkoztatottság helyzetéről Magyarországon. Csakhogy mostanra már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több évre visszamenő idősorral rendelkezünk a közfoglalkoztatottak létszámalakulásáról, így számszerűsíthetjük annak a foglalkoztatottságra gyakorolt hatását. Hogy megnézzük hogyan is állunk valójában, megkíséreltünk korrigált adatokat előállítani a munkanélküliség és a foglalkoztatottság állapotáról és valós alakulásáról – írja a Portfolio

Bővebben




Tovább késnek az egyetemi kancellárok

Egyetlen kancellárt sem nevezett ki a hétfői kormányülésen Orbán Viktor a felsőoktatási intézmények élére. A miniszterelnök múlt pénteken a közrádióban azt mondta, hogy október végéig az összes egyetemi kancellárt ki fogja nevezni. Orbán elismerte, hogy miatta nem történtek meg eddig a kinevezések, de azt nem árulta el, hogy mi a késlekedés oka – írja a Népszava.

Bővebben




Soha nem látott terhet rakna a középkorúakra Orbán

Ha megvalósulna Orbán Viktor kijelentése, az olyan terhet jelentene a mai középkorúakra, amilyennel még senki sem találkozott a történelem során – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Jön az újabb taxissztrájk?

 Legfeljebb hétéves autóval járhatnak, és ötévente meghosszabbítandó engedélyükkel kizárólag saját településükön vehetnek fel utast a taxisok, egyebek mellett ezt tartalmazza a szakma működését újraszabályozó rendelettervezet, amely ellen a sofőrök készek demonstrációval is tiltakozni - írta a Népszabadság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector