A felmentési idő

Ha a munkáltató él felmondással, akkor a felmondási idő felének megfelelő időtartamra köteles a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni. Ezt nevezzük felmentési időnek, amely arra szolgál, hogy a munkavállalónak legyen ideje új munkahelyet keresni, vagy megélhetésének biztosításáról másképp gondoskodni – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Évente száz nőnek segítenének állást találni

Évente minimum 100 nő munkavállalási esélyét javítaná a most megnyílt Nóra-Pont Gödöllőn. A nők munkavállalási esélyeinek javítását, különösen a gyesről, gyedről visszatérő kismamák segítését tűzte ki fő célul a Gödöllőn október 15-én, a Vidéki Nők Világnapján elinduló Nóra-Pont.

Bővebben




Hatéves mélyponton a brit munkanélküliség

Hatéves mélypontra süllyedt a brit munkanélküliségi ráta, a brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint az augusztussal zárult három hónapban 154 ezerrel, 1,97 millióra csökkent a bejegyzett állástalanok száma, amely 2008 vége óta most első ízben került kétmillió alá.

Bővebben




Drágább lesz a nyugdíjas- és a diákbérlet?

A ciklus végéig több mint a GDP egy százalékával csökkenti a kormány a szociális juttatásokat - ami, tekintettel az emelkedő nyugdíjkiadásokra, illetve a nyugdíjak reálértékének vállalt megőrzésére, az ezen kívüli ellátások terén ennél nagyobb mértékű visszafogást jelent majd - derül ki a Világgazdaság cikkéből. Az idei szinten fagyaszthatják be a közlekedési támogatásokat, vagyis ha a vasút- és busztársaságok vagy az üzemeltető önkormányzatok nem találnak más ellentételezést, emelniük kell a diák- és nyugdíjas bérletek árát.

Bővebben




Maradt a férfiuralom az önkormányzatokban

Több női polgármester lát munkához a nagytelepüléseken a most kezdődő önkormányzati ciklusban, mint az előzőben. Eggyel több – olvasható az inforadio.hu oldalán.

Bővebben




Most végre kiderült, mennyi magyar él külföldön

A múlt év elején elején mintegy 350 ezer olyan kivándorolt magyar élt a világban, akik 1989 után, és legalább egy évvel a felmérés előtt hagyták el Magyarországot. A KSH és a SEEMIG – 8 ország részvételével futó uniós társfinanszírozott transznacionális – program kutatói által közreadott becslés ugyanakkor egyszeri érvényességűnek tekinthető. Magyarországon gyorsul a kivándorlás, ám nem nem tőlünk mennek el leginkább az emberek – olvasható a HVG oldalán.

Bővebben




Itt az igazság: mi lenne velünk közmunkások nélkül?

A közmunkaprogram egyre széleskörűbb elérhetőségének köszönhetően évek óta egyre nehezebb tiszta képet kapni a foglalkoztatottság helyzetéről Magyarországon. Csakhogy mostanra már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több évre visszamenő idősorral rendelkezünk a közfoglalkoztatottak létszámalakulásáról, így számszerűsíthetjük annak a foglalkoztatottságra gyakorolt hatását. Hogy megnézzük hogyan is állunk valójában, megkíséreltünk korrigált adatokat előállítani a munkanélküliség és a foglalkoztatottság állapotáról és valós alakulásáról – írja a Portfolio

Bővebben




Tovább késnek az egyetemi kancellárok

Egyetlen kancellárt sem nevezett ki a hétfői kormányülésen Orbán Viktor a felsőoktatási intézmények élére. A miniszterelnök múlt pénteken a közrádióban azt mondta, hogy október végéig az összes egyetemi kancellárt ki fogja nevezni. Orbán elismerte, hogy miatta nem történtek meg eddig a kinevezések, de azt nem árulta el, hogy mi a késlekedés oka – írja a Népszava.

Bővebben




Soha nem látott terhet rakna a középkorúakra Orbán

Ha megvalósulna Orbán Viktor kijelentése, az olyan terhet jelentene a mai középkorúakra, amilyennel még senki sem találkozott a történelem során – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Jön az újabb taxissztrájk?

 Legfeljebb hétéves autóval járhatnak, és ötévente meghosszabbítandó engedélyükkel kizárólag saját településükön vehetnek fel utast a taxisok, egyebek mellett ezt tartalmazza a szakma működését újraszabályozó rendelettervezet, amely ellen a sofőrök készek demonstrációval is tiltakozni - írta a Népszabadság.

Bővebben