Startlaphoz Csatlakozz!

A személyiségi jogok védelmétől a sérelemdíjig

 A hazai jogtörténetben hatalmas változások mentén alakult ki mai formájára a személyiségi jogok védelme, mire a II. világháború utáni szűk értelmezési lehetőségektől eljutunk az új Ptk.-ban megjelenő sérelemdíjig -mondta Dr. Nádas György, a Debreceni Tudományegyetem egyetemi docens, a XI. Magyar Munkajogi Konferencián elhangzott előadásában. Az előadásból megtudhattuk, mit jelent a sérelemdíj a munkaviszonyban és az is kiderült, hogy a munkavállalók mellett a munkáltató is rendelkezik személyiségi jogokkal, amelynek sérülése esetén akár sérelemdíjat is igényelhet – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Nyugdíjas gumicsont: nem mindegy, hány gyerekem van?

A nyugdíjszakértő szerint csak azért dobták be a köztudatba, hogy a nyugdíj mértéke függjön a gyerekek számától, hogy legyen egy gumicsont, amit a szakértők rághatnak. Ahelyett, hogy azon gondolkoznának, hogyan vezessenek be alapnyugdíjat, emeljék a minimál nyugdíjat, és szüntessék meg azonnal a nők 40 év jogviszony utáni nyugdíjazási lehetőségét – írja a Privátbankár.

Bővebben




A jelenlegi minimálbér kétszeresére volna szükség?

4 vagy maximum 6 órás munkaidő kellene és a jelenlegi minimálbér kétszeresére volna szükség – így lehetne felszámolni a munkanélküliséget hazánkban – hangzott el a Kaposvári Egyetemen. A somogytv.hu oldalán összefoglaló olvasható az eseményről.

Bővebben




Étkezési jegy helyett pénzbeni természetbeni juttatás

Lehet-e tanulószerződéssel foglalkoztatott diákoknak étkezési jegy helyett pénzbeni természetbeni juttatást adni kedvezményes adóterhek mellett – kérdezte az adozona.hu olvasója. Surányi Imréné szakértő válaszolt.

Bővebben




Varga Mihály szerint sokkal több szakmunkásra van szükség

A duális, gyakorlatorientált képzési rendszerről szólva Varga Mihály elmondta: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködésben elérték, hogy már most érezhetően növekedett a reálgazdaság szerepe a képzések irányának meghatározásában.

Bővebben




Háztartási kisegítés

Jogos-e vagyoni és nem vagyoni kártérítés igénye szolgálati kötelmekkel összefüggő baleset után? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Kiterjesztik a sztrájkot a Lufthansa pilótái, budapesti járatokat is töröltek

Kiterjesztik hétfőn délután kezdődő 35 órás sztrájkjukat a Lufthansa pilótái, a munkabeszüntetés miatt a német légitársaság budapesti járatokat is törölt.

Bővebben




Teljes foglalkoztatottságot akar a kormányfő 2018-ra

A kormány célja, hogy legkésőbb 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon, el kell érni, hogy mindenkinek legyen munkája - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a budai Millenárison.

Bővebben




Egyenlő esélyért, egyenlő bánásmódért demonstrátak a rokkantak

Végeláthatatlanul kígyózott az Akadémiától a József Attila utcán egészen az Erzsébet térig a rokkantak és a velük szimpatizálók sora vasárnap délután Budapesten. Megmutatták, hogy az első Rehab Critical Massra valóban összejött az a kritikus tömeg, amellyel már muszáj számolni – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Megszenvedi a nyugdíjrendszer a gyermektelenséget

A mai 10 százalékos gyermektelenségi arány 2030-ra 20-25 százalékra ugrik - legalábbis ez valószínűsíthető a jelenlegi tendenciák alapján. A társadalom öregedése is folytatódni fog a következő évtizedekben és ma is gyorsabban öregszünk, mint az európai átlag. Jelenleg a 60 éven felüliek száma 2,3 millió fő, azonban ez a szám 50 év múlva 3,3 millió lesz. Mivel a becslés szerint a népesség 9 millióra csökken, a 20 éven aluliak pedig mindössze 1,4 millióan lesznek, ez azt jelenti, hogy az aktív korú népesség csökken, ami az állami nyugdíjrendszer számára komoly teher lesz. Ez a fenti számok tükrében a nyugdíjkorhatár további kitolódásával és a foglalkoztatás változásaival is együtt jár majd – írja a Világgazdaság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector