Startlaphoz Csatlakozz!

A Munkástanácsok a cafeteriára vonatkozó javaslat visszavonását kéri a kormánytól

A Liga Szakszervezetekhez hasonlóan a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) is tiltakozik a béren kívüli juttatások (cafeteria) adóterhének „jelentős emelése” ellen, és arra kéri  a kormányt, fontolja meg a javaslat visszavonását.

Bővebben




Munkahelyek szűnhetnek meg az internetadó miatt

A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) úgy véli: az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A Távközlési Szakszervezet tiltakozik az úgynevezett internetadó bevezetése ellen

A remélt költségvetési bevétel nincs arányban azzal a súlyos veszteséggel, amely a Magyarország lakosságát és vállalkozásait éri általa. Az adónem bevezetése aránytalan terheket ró az alacsonyabb jövedelmű rétegekre, akadályozza az információhoz jutást, az elektronikus ügyintézést. A hazai vállalkozások a nemzetközi piacon verseny hátrányba kerülnek.

Bővebben




A Pedagógusok Szakszervezete a leghatározottabban tiltakozik az internetadó miatt

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot.

Bővebben




Idegenek számítják ki a bérünket

Bár ennek a tevékenységnek a kiszervezését a köztudat még mindig a kisebb cégekhez köti, a legnagyobb hazai társaságok mintegy harmada él ezzel lehetőséggel – írja az fn.hir24.hu.

Bővebben




Az 1,34 gyerek kevés, óvodába járatáshoz kötik a családi pótlékot

 A ma Magyarországon egy édesanyára jutó 1,34 gyerek nagyon kevés. Nem nyitják újra a tébolydát, ilyen tervek nincsenek. Lesz viszont életpályamodell a szociális területen dolgozóknak is, s a kötelező óvodáztatáshoz kötik majd a családi pótlék kifizetését. Ezeket hétfőn Siófokon hallottuk a szociális igazgatók egyesületének konferenciáján, melyen két államtitkár is vázolta a szaktárca elképzeléseit a 350 résztvevő előtt– írja a sonline.hu.

Bővebben




KASZ: jelentősen nőtt az alkalmazottak terhelése

Két dolog kell ahhoz, hogy egy pénztáros egyszerre két sornak is beüsse a vásárlások árát a gépbe: egy forgószék és erős idegek. Amikor az egyik kasszánál nincs vagy kevesebb a vevő, a pénztáros átfordul a másik pénztárgéphez és ott dolgozik tovább – ez csak egy a sok lelemény közül, amivel mostanában a mintegy 250 ezer főt foglalkoztató kiskereskedelemben a munkaadók kísérleteznek, hogy a korábbinál jóval kevesebb alkalmazottal is fenntartsák az áruházak működését – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




A vegyipari szakszervezet tiltakozik az internetadóra vonatkozó javaslat ellen

A vegyipari szakszervezet a tájékozódáshoz és a tudáshoz való hozzáférés korlátozásaként értékeli a kormány internetadóra vonatkozó javaslatát. A szakszervezet támogat minden tiltakozó megmozdulást, amely ennek a tervnek a bevezetése ellen szerveződik - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szerdán.

Bővebben




Túlóraháború a BKV-nál

Újabb szakaszába lépett a BKV és az Egyesült Közlekedési Szakszervezet közötti háború. Mint korábban közöltük a BKV „a dolgozók kérésére” hivatkozva a törvényes 300 órás túlórakeretet 480 órára emelné, ami a szakszervezet szerint nem más, mint a dolgozók kizsigerelése, ezért tiltakozott ellene, s törvénysértésért feljelenti a vállalatot. A múlt héten Bolla Tibor vezérigazgató válaszolt a szakszervezetnek, amelyből néhány sor - a cég közleményeként, név nélkül - nyilvánosságra került, teljes változata pedig a vállalat belső intranet hálózatán eljutott minden dolgozóhoz – írja a Népszava.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector