Durván megemelik a rendőrök, katonák, tűzoltók fizetését

25-30 százalékos béremelésnek csinált teret a kormány a jövő évi költségvetésben, tudta meg a hvg.hu.

Bővebben




220 embert rúgnak ki a külügyből

Minden negyedik dolgozót elbocsájtják jövő héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumból, hogy hatékonyabb legyen a munkavégzés - erősítette meg az Origo információját Szijjártó Péter miniszter.

Bővebben




Pataky Péter: Harc a dolgozói szegénység ellen

 – Több bért! – mondja a szakszervezet. – Demagóg! – mondja a munkáltató. Milyen ismerős párbeszéd ez, miközben a hétköznapi valóság az, hogy a dolgozók negyede kevesebbet keres, mint a létminimum. Kitermelődött, pontosabban hagyták kitermelődni azt a réteget, akiket a legjobban a dolgozó szegények jelzővel írhatunk le. Hiába van munka, az érte kapott fizetés gyakran a létfenntartásra elegendő, néha még arra is éppen hogy csak - olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Lázár: reformok és elbocsátások várhatóak a közszférában

 Hat év után kimondta a bűvös szót Lázár János: reformokat vezet be a kormány, sok a közalkalmazott, vagyis elbocsátások jöhetnek.

Bővebben




Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés tiltakozik az adótervek miatt

 Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) tiltakozását fejezi ki, a sajtóban megjelent adótervek miatt. A kormány egyértelmű célja, hogy a cafetéria rendszert eltörölje! Ehhez olyan eszközt választott, amelynek elsődleges kárvallottjai azok a munkavállalók, akik jelenleg még kapnak valamilyen béren kívüli juttatást!

Bővebben




A Vértesi Erőmű Zrt. 270 fős csoportos létszámleépítést jelentett be

 A Vértesi Erőmű Zrt. 270 fős csoportos létszámleépítési bejelentésével megkezdődött a Márkushegyi Bányaüzem, az ország egyetlen mélyművelésű bányájának bezárása - erősítette meg szerdán az MTI értesülését az oroszlányi bányászszakszervezet elnöke.

Bővebben