Startlaphoz Csatlakozz!

Be nem jelentett munkavégzés

Az EU foglalkoztatási és szociális ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácsa megállapodásra jutott a be nem jelentett munkavégzés megelőzését és az attól való elrettentést célzó uniós platform kialakítását vezérlő általános alapelvekről. A platform a be nem jelentett munkavégzéssel szemben fellépő különböző nemzeti végrehajtó hatóságok együttműködésére biztosít lehetőséget. A be nem jelentett munkavégzés súlyos következményekkel jár a munkakörülményekre nézve, sérti a tisztességes versenyt, és károsítja az államháztartásokat. A Bizottság 2014 áprilisában tett javaslatot a platform létrehozására – olvasható a jogiforum.hu oldalán.

 

Bővebben




Gondoskodjanak a nyugdíjasok a gyerekeik nyugdíjáról!

A miniszterelnök törvénnyel kényszerítené a felnőtteket, hogy gondoskodjanak idős szüleikről. Tévhit, hogy akik támogatásra szorulnak, azok a nyugdíjasok. Éppen a mai felnőtteket, gyerekeket kéne segíteni, mert ők már nagyon kevés nyugdíjat kapnak majd az államtól. És ezzel sokan tisztában vannak. De nem sokan tesznek ellene, sem a saját, sem a gyerekük érdekében. Ha minden nap félretesz a gyerekének 100 forintot, az multimilliomos lehet nyugdíjas korára – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Galló Istvánné: a köznevelési intézmények alkalmazottai után nem fizetik a társadalombiztosítási járulékot

Előfordult, hogy nem kaptak ellátást, mert nem volt érvényes a TAJ-számukNyílt levélben fordult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló szerint a szakszervezethez több olyan jelzés érkezett, hogy a köznevelési intézmények alkalmazottai után nem fizetik a társadalombiztosítási járulékot. Ezért előfordult, hogy nem jutottak hozzá olyan ingyenes ellátásokhoz, amelykhez érvényes TAJ-szám szükséges - írja a HVG.

Bővebben




Meddig dolgoztathatják Szijjártóék a közszolgákat?

Korábban kezdődik és később fejeződik be a napi munka a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. „Nonszensz, hogy péntek délután fél háromkor vagy hétköznap öt-hat órakor már nem találni bent valakit a munkahelyén” – üzente meg ugyanis az elkényelmesedett külügyeseknek Szijjártó Péter frissen kinevezett külgazdasági és külügyminiszter még október 1-jén a HVG-nek adott interjújában.

Bővebben




Álomállás nőknek

Milyen munkáról álmodik a lány? Majdnem olyanról, mint a férfiak. Ám számára az is lényeges, hogy a pelenkázás, vacsorafőzés teendőit sikerüljön összeegyeztetni a nagyra törő célokkal. Ebben segíthet a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) – olvasható a Szabad Földben.

Bővebben




A gyes mellett munkájához visszatérő kismama foglalkoztatása

Leginkább kisebb cégeknél fordul elő, hogy pénzügyi nehézségekbe ütközik a gyes mellett munkájához visszatérő kismama foglalkoztatása, illetve szabadságának kiadása. Milyen védelem illeti meg a kismamát, mit tehet a munkáltató? Az adozona.hu oldalán olvasói  kérdésekre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd, munkajogász szakértők válaszolt.

Bővebben




Megtört az Erzsébet-utalvány lendülete

Eddig 2014-ben minden hónapban túlszárnyalta az utalvány forgalma a tavalyi adatokat, most augusztusban viszont csak 9,7 milliárd forint költésről tanúskodnak a KSH statisztikái, míg 2013 augusztusában ez 10,8 milliárd forint volt. Ez a 9,7 milliárd forint az idei harmadik leggyengébb eredmény, csak februárban és márciusban produkált kisebb forgalmat az Erzsébet-utalvány - olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Sztrájkolnak ma az olasz vasútnál, a jegyek visszaválthatók

Munkabeszüntetést tartanak pénteken az olasz vasút dolgozói. A Magyarországon váltott jegyek árát visszatéríthetik az utasoknak - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector