Startlaphoz Csatlakozz!

Szállodaszövetség: ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja, hogy ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein, döntően a kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és munkahelyek védelme érdekében.

Bővebben




A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen

A Kormány tervei szerint 2015-től az eddigi 37,7 %-ról 51,17 %-ra emelné az Erzsébet utalvány, a Szép kártya, az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás, a helyi közlekedési bérletek és az iskolakezdési támogatás adóját. 

Bővebben




Tállai: a cél a gyermekes családok terheinek alacsonyan tartása

A kormány célja 2015-ben is az, hogy a gyermeket nevelő családok, a munkavállalók és a vállalkozások terheit változatlanul alacsonyan tartsa - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára kedden az Országgyűlésben, a jövő évi adótörvény-javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában.

Bővebben




A dolgozókon csattan az adóváltozás

Hat év alatt nulláról 51 százalékra nő a cafeteriát sújtó közteher mértéke. A korábbi adóemelés után a SZÉP-kártya bevezetése megmentette a rendszert a durva visszaeséstől, kérdés, jövőre bírja-e a meccset a juttatás a családi adókedvezménnyel – írja a Népszabadság.

Bővebben




A Nagy Főnök figyel téged

Hordozható érzékelők segítségével a főnököd folyamatosan nyomon követheti a munkád, a pihenésed, az éjjeled és a hétvégéd is – figyelmeztet a New Scientist tudományos szaklap. Sok vállalat – köztük a BP, az eBay és a Buffer – már arra ösztönzi a munkavállalóit, hogy viseljenek okoskarkötőt, például Fitbitet, cserébe kedvezményes egészségbiztosítást ígérnek – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Jogeset: Felmondás vagy közös megegyezés?

A munkaviszony megszüntetésére irányuló közös megegyezésről szóló iratban a felek erre vonatkozó közös szándékát egyértelműen kifejezésre kell juttatni. Ha a megállapodás nem tartalmazza a felperes ilyen nyilatkozatát és az erre irányuló szándéka a „megállapodás” körülményeiből sem vezethető le, a megszüntetés jogellenes, mert közös megegyezés létrejötte nem állapítható meg – így szól a Kúria egyedi döntése – írja az ügyvedvilag.hu.

Bővebben




Balog Zoltán: Januártól 2,2 százalékkal nőnek a nyugdíjak

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó összes ágazat költségvetése nőhet a jövő évben - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Balog Zoltán. A miniszter bejelentette: januártól 2,2 százalékkal nőnek a nyugdíjak.

Bővebben




Akár kétszázezer közszolgát is kirúghatnak

Akár kétszázezer közszolgát is elbocsáthatnak az állásukból. Pontos számokat egyelőre senki sem tud, de a 20-30 százalékos leépítés is elképzelhető. Az elbocsájtások elsősorban a minisztériumokban és területi közigazgatásban dolgozókat érintik.

Bővebben




A kormány kiszállna a cafetériából

A kormány kiszállhat a béren kívüli juttatások rendszeréből – írja a Magyar Nemzet. A lap – kormányközeli forrásokból értesülve – úgy tudja, hogy erre akkor kerülhet sor, ha egyúttal lehetőség nyílik a fizetések jelentősebb emelésére is.

Bővebben




Munkahelyek, ahol (szinte) nem éri meg dolgozni!

A Ténytár folyamatosan nyomon kíséri a munkaerő-piaci folyamatokat, így ezek között azt, hogy Magyarországon mely ágazatokban jobb és rosszabb a munkavállalók sorsa. Ha házunk táján körbenézünk, nem lepődhetünk meg azon, hogy az állami szektor bérszínvonala jóval alacsonyabb a versenyszféráénál.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector