Startlaphoz Csatlakozz!

Kisebb lesz a nyugdíjemelés, több adót fogunk fizetni 2015-ben

Az emberierőforrás-miniszter által közöltnél kisebb lesz jövőre a nyugdíjemelés a 2015-ös büdzsé tervezete szerint, a cégek kevesebb, a lakosság több adót fog fizetni.

Bővebben




Akcióegységet szervez a vegyipari szakszervezet

Megkezdte az internetadó bevezetése és a cafeteria adójának emelése ellen tiltakozó akcióegység szervezését a vegyipari szakszervezet - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) csütörtökön.

Bővebben




Adótörvények: Tiltakoznak a vasasok is

 A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint a kormány az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével kívánja megteremteni, ráadásul az érdekegyeztetés teljes mellőzésével, a szervezet ezért felszólítja a kabinetet: vonja vissza a béren kívüli juttatások tervezett adónövelési tervét, „ne tegyen további terheket a munka világa szereplőire sem cafeteria adó, sem internetadó formájában” - közölte Balogh Béla, a szövetség elnöke az MTI-vel csütörtökön.

Bővebben




Milyen eszközökkel lehet fegyelmezni a munkavállalót?

Az elbocsátásnál költséghatékonyabb a fegyelmi eszközökhöz nyúlni egy jó munkát végző, ritkán hibázó munkatárssal szemben, hiszen igen sok időbe, energiába és pénzbe kerül egy új munkavállaló betanítása. De melyik a megfelelő fegyelmezési eszköz? Mire ad lehetőséget a Munka törvénykönyve? – olvasható a Piac@Profit oldalán.

Bővebben




Vállalna 8 órás munkanapot, ami 5-től 22 óráig tart?

Hat év után pénteken pont kerülhet a helyközi járatokon dolgozó buszvezetők zsebét érzékenyen érintő kérdésre: munkaidőnek számít-e, amikor a menetrend miatt a végállomáson kell várakozniuk. A Volánbusz szerint ilyenkor ők nem dolgoznak, a sofőrök viszont kiakadtak és pereltek, amiért például egy reggel 5-től este 22 óráig tartó munkanap után abban a tudatban érnek haza, hogy aznap is „csak” 8 órát dolgoztak. Ezalapján mindenféle munkakörnél lehetne csak a ténylegesen ledolgozott órákat fizetni? – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




KKDSZ: Két újabb koporsószög

A könyvtárak, levéltárak, múzeumok, művelődési házak dolgozói már régen nem tudják elképzelni, hogy még további csapások is sújthatják a kulturális alapellátást.

Bővebben




Sztrájkhullámot indítottak el a szerb kormány megszorító intézkedései

Az egészségügyben és a szociális védelemben dolgozók is sztrájkba kezdhetnek a rendőrök és a tanárok után a szerb kormány megszorító intézkedései miatt, amelyek értelmében november elsejétől csökken a közszférában dolgozók bére.

Bővebben




Terjedőben a 6 plusz 2 órás munkaviszony

Már nem is egy, hanem évente két díjat osztanak a családbarát cégek bátorítására. Az egyiket, a Családbarát munkahely díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja, a másikat a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom. Ez utóbbit október 19-én osztották ki a Magyar Tudományos Akadémián, a mozgalom születésnapi ünnepségén. A résztvevők felemlegették azt a mostanában sokat idézett kutatást, amely szerint mindössze nagyjából az emberek harmada kötődik igazából a cégéhez, márpedig egy gondoskodó vállalathoz könnyebb kötődni. A cég bizonyos élethelyzetekben segíti a munkavállalóját, aki ezért úgy érezheti, ő személy szerint is fontos, nem csak a munkáját várják el, hanem adnak is neki valamit. Ennek pedig számszerűsíthető eredménye van. 

Bővebben




Jövőre sem emelik a köztisztviselők illetményét

 Tállai András NGM-államtitkár egy íársbeli kérdésre adott válaszából az derül ki, hogy a kormány nem tervezi az illetményalap növelését, szerintük az eddigi intézkedésekkel így is eléggé segítették a köztisztviselőket – írja a HVG.

Bővebben




Lesz egységes munkanélküli segély az EU-ban?

 Az unióban jelenleg formálódó közös munkanélküli-biztosítási rendszerrel egyértelműen a magyarok járnának a legjobban Európában. Az eurózóna tagjaira vonatkozó rendszert hazánkban is bevezethetik, ám annak megvalósulása is kétséges. Szociálisabbá válik-e Európa?Portálunk Cseres-Gergely Zsombort és Szikra Dorottyát kérdezte a rendszer megvalósulási esélyeiről.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector