Startlaphoz Csatlakozz!

Szabad-e a vasárnap?

Már-már menetrendszerűen vette elő a KDNP újra a vasárnapi zárva tartás ötletét: a kisebbik kormánypárt ismét azt tervezi, hogy törvényjavaslatot nyújt be a vasárnapi munka ellen. A szakmai szervezetek korábban úgy számoltak, hogy harmincezernél is többen veszthetnék el az állásukat, de az óvatosabb becslések is tízezer fölötti új munkanélküliről szóltak – írja a Világgazdaság.

Bővebben




35-40 év kohóban? Ne piszkálják a korkedvezményes nyugdíjasokat

„A vasasszakma mindig jól fizetős volt – higgyék el, ez kövér túlzás. Kohász távolsági busszal, biciklivel vagy gyalog jön, talán ettől is ilyen fitt valamennyi. Kövér kohászt, hiába erőlködünk, nem látunk.” - Riport Dunaújvárosból a Szabad Földben.

Bővebben




Nem szeretik a külföldi munkásokat a németek?

Bár Németország bevándorlási célország, a német még nem alakult a bevándorlókat igazán befogadó társadalommá, és gyakran már az idegenül hangzó név miatt is hátrányos megkülönböztetés éri a bevándorlókat - mondta a német kormány bevándorlási, menekültügyi és társadalmi integrációért felelős megbízottja szerdán Berlinben hivatala éves jelentésének bemutatóján.

Bővebben




Agymosás a dolgozók között

A multinacionális cégek sok jót hoztak Magyarországra és 25 százalékát adják a foglalkoztatásnak. A Stockholmi Közgazdaságtudományi Egyetem korábbi felmérése szerint a svéd cégek által létrehozott egy új állás 2,5-2,7 munkahelyet teremt még, vagyis a beszállítókon túl sokak köszönhetik munkájukat a multiknak – mondta a Világgazdaságnak Takács János, a Svéd Kereskedelmi Kamara elnöke.

Bővebben




A kemény munka mítosza

Kolumbiában a kitartó és alapos munkavégzésben látják az emberek az előbbre jutás kulcsát, míg a görögök és a lengyelek inkább a kiskapukon keresztül próbálkoznának – tudta meg a Figyelő.

Bővebben




Nyugellátás korhatár előtt

Van-e bármilyen lehetősége korhatár előtti nyugdíjazásra az 1956-ban született nőnek? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt – írja az adozona.hu.

Bővebben




Amikor a gyerek a szülővel megy dolgozni

Családbarát iroda, csúsztatott munkaidő, mentoring és coaching program szülőknek, mindez azokon a munkahelyeken, ahol jó gyakorlatok működnek a munka-magánélet összehangolására, ahol a kismamák visszatérését segítik a munka világába és az édesapákat is bátorítják, hogy a családi munkamegosztásban is hangsúlyosabban tudjanak jelen lenni. Így nem is véletlen, hogy ezek a jó gyakorlatok elismerést is nyertek a családbarát munkahely pályázatokon.

Bővebben




Hogyan lehet hatékony a munkaidő megszervezése?

A munkaidő beosztása, a munkaidőre vonatkozó jogintézmények milyen hatást gyakorolnak a munkáltató tevékenységének megszervezésére? Milyen olyan jogintézmények vannak a Munka Törvénykönyvében, amelyek mentén a munkáltatók hatékonyabban, felxibilisebben tudjanak működni? A XI. Magyar Munkajogi Konferencián tartott előadásában dr. Pál Lajos ügyvéd elsősorban ezekre a kérdésekre kereste a választ – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




101 milliárddal több adót várnak tőlünk Orbánék jövőre

A lakosság összesen 1801 milliárd forinttal gyarapíthatja az államkasszát 2015-ben, ellenben a cégektől kevesebb bevételt várnak Orbánék – írja az mfor.hu.

Bővebben




Nyugdíj: új rendszert dolgoznának ki?

 Kérem, pár hét múlva keressenek meg, akkor már biztos tudok valamit mondani az elképzelésekről - mondta a közelmúltban lapunknak az Idősügyi Tanács egyik tagja, akit arról próbáltunk faggatni, hogy milyen irányba mozdulhat el a magyar nyugdíjrendszer. A testület ülését pár hete tartották az Országházban, azon megjelent Orbán Viktor miniszterelnök is, aki arra bíztatta a jelen lévőket, hogy tegyenek minél több javaslatot az idősek életkörülményeinek javítására. S bár a kormányfő világossá tette, hogy a választások után bő három év van a nyugodt munkára, úgy tudjuk, az első javaslatokat már most, októberben várják a tanács tagjaitól – írja a Figyelő.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector