Startlaphoz Csatlakozz!

Vásárlók a vasárnapi bezárásról

A leginkább érintettek, a vásárlók finoman szólva sem tartják jó ötletnek sem a boltok vasárnapi bezárását, sem a Tesco-buszok betiltását. „Nagyon sokaknak kellemetlenséget fog okozni.” Videó a HVG oldalán.

Bővebben
Az OKSZ szerint 15-20 ezer dolgozó elbocsátásával járhat az üzletek vasárnapi zárva tartása

Az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett vannak nyomós érvek, de azt is figyelembe kell venni, hogy ez mintegy 15-20 ezer dolgozó elbocsátásával járhat - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI megkeresésére hétfőn.

Bővebben
A KASZ támogatja a vasárnapi zárva tartást, de csak ha minden üzletre vonatkozik

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) alapvetően támogatja az üzletek vasárnapi zárva tartását, mert úgy véli, ezzel csökkenhetne az ágazatban dolgozók megterhelése, ám csak akkor tartja elfogadhatónak, hogy az üzletek ne nyissanak ki vasárnap, ha az minden üzlettípusra, tehát nemcsak a nagyokra vonatkozna - mondta el hétfőn az MTI-nek a szakszervezet elnöke.

Bővebben
Tényleg célszerű emelni a közfoglalkoztatást?

Czomba Sándor a szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár a napokban kijelentette, hogy a közmunkások létszámát további 50 ezer fővel emelni szeretné a kormányzat. Az eszköz megítélése szakértői körökben nem egyértelmű, a részletes mikrogazdasági elemzés még várat magára. Balatoni András, az ING Bank Magyarországi Fióktelepének vezető makrogazdasági elemzője szerint a gazdasági ciklus jelenlegi szakaszában a közfoglalkoztatás kiterjesztése kontraproduktív intézkedés, feleslegesen torzítja a piaci allokációt, emellett pedig jelentős költségvonzata van – írja a Portfolio

Bővebben
Csath Magdolna: A közmunka nem ad perspektívát a fiataloknak

Nem csak a munka mennyisége a fontos, hanem a minősége is - jelentette ki Csath Magdolna a köztévében. A közgazdász szerint a részmunkaidő azért terjed nehezen nálunk, mert alacsonyak a bérek, és a munkaadók a már meglévő munkaerő „túlfoglalkoztatásában „ érdekeltek. A közmunka pedig szerinte nem ad perspektívát a fiataloknak. Csath Magdolna úgy véli: még mindig nagyon kevés pénzt fordítunk k+f-re, és a költségvetésbe a makromutatók mellett társadalmi mutatókat is bele kellene írni.

Bővebben
Szabadságszabályok: készüljünk az ünnepekre

Közeledik az év vége, feltehetőleg minden kolléga a maradék szabadságát nagyjából ugyanakkor akarja kivenni. Mégse állhat le a cég két héttel az ünnepek előtt… Célszerű előre tervezni a szabadságok kiadását. A Piac@Profit összeszedett néhány fontos szabályt a tervezéshez.

Bővebben
PSZ: a jövő évi büdzsé katasztrofális helyzetbe hozza köznevelés rendszerét

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslat jelen formájában történő elfogadása katasztrofális helyzetbe hozza a köznevelés teljes rendszerét az óvodáktól az iskolákig, kollégiumokig és a szakmai szolgáltatásokat nyújtó intézményekig.

Bővebben
PDSZ: pedagógusokat bocsáthatnak el a forráskivonás miatt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el.

Bővebben
Súlyos következményei lehetnek a vasárnapi nyitvatartás korlátozásának

Súlyos következményei lehetnek a vasárnapi nyitvatartás korlátozásának: legalább 35 ezer munkavállalót érintene hátrányosan, az állami bevételei csökkennének és amennyiben nem mindenkire vonatkozna, piacidegen diszkriminációt jelentene - figyelmeztet a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége.

Bővebben
Mindenki kapjon nyugdíjat, az is, aki egy évet sem dolgozott

Azzal a gondolattal jobb, ha a fiatalok, de még a most negyvenesek is megbarátkoznak, hogy elég kevés nyugdíjra számíthat majd az államtól az, aki 20-30 év múlva nyugdíjba megy és nem volt akár csak átlagos bejelentett fizetése. Hihetetlen probléma lehet már 2040-re az időskori szegénység, erre valamit ki kell találni. Egy mindenkinek járó minimumnyugdíj segíthetne ezen. Gondolná, hogy a 40 ezer forintos alapnyugdíjnak már örülni kell? Az alapnyugdíj koncepciójában ugyanakkor komoly buktatók is vannak, de elvetni azért sem tanácsos, mert lehetne ezzel a minden bizonnyal erőteljesen jelentkező polarizálódást tompítani – írja a HVG.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector