Startlaphoz Csatlakozz!

A szakiskolások vannak leginkább álláskeresők között

A miniszterelnök szerint egy közepesen elvégzett gimnázium kevésbé versenyképes, mint a szakmunkásképző. A kormány egyébként jövőre csökkentené a gimnáziumok költségvetését és a jelenlegi 190 ezerről 60-80 ezerre csökkentenék a gimnáziumba járók számát, a többieket a szakképzés felé terelnék. Azonban még Magyarországon is igaz, hogy a fizetés nő a képzettséggel. A munkanélküliségi statisztikák szerint pedig épp a szakiskolások vannak leginkább álláskeresők között.

Bővebben




Felmondás, közös megegyezés

A munkaviszony megszüntetésére irányuló közös megegyezésről szóló iratban a felek erre vonatkozó közös szándékát egyértelműen kifejezésre kell juttatni. Ha a megállapodás nem tartalmazza a felperes ilyen nyilatkozatát és az erre irányuló szándéka a „megállapodás” körülményeiből sem vezethető le, a megszüntetés jogellenes, mert közös megegyezés létrejötte nem állapítható meg – így szól a Kúria egyedi döntése - olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Cafeteria: még mindig olcsóbb a bérnél

A kormány jelentősen megnövelné a béren kívüli és egyes meghatározott, nem pénzbeli juttatások után fizetendő közterheket. Ennek ellenére még jövőre is – akár cafeteria keretében, akár azon kívül – érdemes lehet béren kívüli, illetve egyes meghatározott juttatásokat adnia munkavállalóknak – írja az ado.hu.

Bővebben




Meghátrált a kormány oktatásügyben is

Visszavonja a kormány az alapítványi iskolák támogatásának 25 százalékos csökkentésére vonatkozó tervét - közölte az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete szombaton az MTI-vel, hivatkozva Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének tájékoztatására. Közleményük szerint a tárcavezető pénteken közölte a hírt Horn Györggyel, az egyesület elnökével.

Bővebben




105 ezer forint körül lehet a minimálbér

 Hátravannak ugyan az idei tárgyalások a minimálbérről és a bérajánlásról, de a keretek érezhetően nem túl tágak. A Policy Agenda megvizsgálta, hogy a költségvetésből mi olvasható ki a munkaerőpiacra és a bérekre nézve - olvasható a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




Semjén: meg fog valósulni szabad vasárnapról szóló kezdeményezés

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes biztos abban, hogy meg fog valósulni a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szabad vasárnapról szóló kezdeményezése.

Bővebben




Nincs időnk hétköznap bevásárolni

Az embereknek nincs idejük hétköznap bevásárolni, ezért tolódott át ez a hétvégére – állítja a szociológus, akit a tervezett vasárnapi zárva tartás kapcsán kérdezte a Bors. Manapság ugyanis, akinek még van munkája, az rengeteget dolgozik, így hétköznap estére hullafáradt lesz.

Bővebben




Feljelentette a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Kft-t

Rendőrségi feljelentést tett a szakszervezet, mert törvénytelennek tartja az SZKT tagdíjátutalásait. Bíróságra is mennek, mivel szerintük a cégvezetés béremelésügyben húzza az időt. Az ügyvezető azt mondja, együttműködik, ha lesz értelme – írja a delmagyar.hu.

Bővebben




Közmunkára fognák a segélyezetteket

Közmunkára fognák a segélyezetteket a kormánypártok. A Fidesz–KDNP 2018-ra eltörölné a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, azaz a munkanélküli segélyt. Az egyik önkormányzati szövetség szerint négy év kevés a kormányzati elképzelés megvalósítására, mert nem mindenki alkalmas közmunkára a segélyezettek közül – olvasható a mno.hu oldalán.

Bővebben




Eltűnik a kórházi adósság, jön a szakorvos-minimálbér

Lesz szakorvosi minimálbér, önálló népegészségügyi intézet, a kórházak pedig április 1-től új struktúrában, adósságaiktól megszabadítva működhetnek - sorolta többek között a közeljövő legfontosabb intézkedéseit a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) kongresszusán Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector