Startlaphoz Csatlakozz!

Zombor szerint az egészségügy átalakításában minden döntést egyeztetnek a szakmával

Az egészségügy átalakításával összefüggő változtatásoknál nem születik olyan döntés, amelyet ne egyeztetnének a szakmával - ígérte az egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti szakmai konferencián pénteken.

Bővebben




Társadalmi sztrájk és tüntetések bénították meg Olaszországot

Mintegy harminc olasz nagyváros utcáin tüntettek pénteken munkások és diákok, akik „társadalmi sztrájkot” hirdettek meg a római kormány munkaügyi reformja és gazdaságpolitikája ellen. Milánóban és Padovában a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel.

Bővebben




Így növelheti a szolgálati időt munka nélkül

A nyugellátásra jogosító szolgálati idő megszerzése önmagában nem teljesíthetetlen feladat, hiszen az öregségi nyugdíj már húsz év szolgálati idővel elnyerhető, tizenöt év szolgálati idő résznyugdíj megállapítását teszi lehetővé. Nem szükséges szolgálati idő a baleseti nyugellátáshoz. Szükség lehet azonban arra, hogy az ellátásra való jogosultságot el nem érő szolgálati időt kiegészítsük, meghosszabbítsuk, illetve a nyugdíj összegének növelése érdekében további szolgálati időről gondoskodjunk. E cél elérése megállapodás kötésével lehetséges – írja a munkajog.hu.
 

Bővebben




A munkavállalói igények kezelése felszámoláskor

A munkáltató felszámolási eljárása során ki minősül munkáltatói jogkör gyakorlójának? A felszámoló jogosult-e a munkavállalók munkaviszonyát megszüntetni? A legsúlyosabb tartalmú azonnali hatályú munkaviszony megszüntetés jogával élhet-e a felszámoló? Ha a felszámolás alatt álló munkáltató nem fizetőképes, akkor a ki nem elégített bérköveteléseknek mi lesz a sorsa? Írásunkban e kérdések megválaszolására vállalkozunk – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Székely Tamás: a tiltakozás hatására a kormány a jelek szerint letett a béren kívüli juttatások adótartalmának drasztikus emeléséről

Jelentős előrelépésként értékeli a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke, hogy a tiltakozás hatására a kormány a jelek szerint letett a béren kívüli juttatások adótartalmának drasztikus emeléséről. Ugyanakkor bizonyos korlátozások jönnek a cafeteria felhasználásában – írja a 168 óra.

Bővebben




Kiáll a kirúgott elnök mellett a Független Demokratikus Szakszervezet vezetése

 Pénteken ülésezett a pécsi tömegközlekedési társaság mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöksége, amely egyöntetűen megerősítette pozíciójában Hofekker Ferenc elnököt. A szakszervezeti vezetőt hétfőn rúgták ki, bíróságra megy – írja a pecsistop.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector