Startlaphoz Csatlakozz!

Orbán: 2015-ben megalkotják a szociális ágazatban dolgozók életpályamodelljét

Jövőre megalkotják az ágazatban dolgozókkal egyetértésben a szociális ágazat életpályarendszerét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén. A miniszterelnököt öten kérdezték az azonnali kérdések órájában.

Bővebben




Nem törlik el az idősek utazási kedvezményét

A kormány továbbra is meg akarja őrizni a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét – közölte a parlament honlapján Seszták Miklósnemzeti fejlesztési miniszter Velez Árpád írásbeli kérdésére válaszolva. Az MSZP-s politikus szerint a kormány vállalta a Brüsszelnek elküldött egyik konvergenciaprogramban, hogy a szociálpolitikai menetdíj-támogatásokat a 2014-es szinten befagyasztja, egészen 2017-ig. Állítólag a fejlesztési minisztériumban készült egyik munkaanyag szerint a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezménye csak a csúcsidőn kívül maradna meg, más időszakokban nekik szóló bérletet kellene venniük – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Hogyan jár a pihenőidő a kamionosoknak?

 Jelen cikk témája a tehergépjármű-vezető munkavállalók munka- és pihenőidejére vonatkozó szabályok néhány kérdésének vizsgálata. A munkaidő és a pihenőidő egymást kölcsönösen feltételezi, ezért a modern kori jogalkotás is általában együtt kezeli e két kategóriát, így ez a hatályos jogrendszerünkben sincsen másként. Ugyanakkor témánk szempontjából azt is figyelembe kell venni, hogy az általános munka- és pihenőidőre vonatkozó szabályokon túl, az adott tevékenység szabályozására születtek különös normák is, amelyek a lex specialis derogat legi generali elve alapján „felülírják” az általában alkalmazandó szabályokat – olvasható a munkajog.hu-n.

Bővebben




Jönnek az új munkahelyek?

Tovább erősödött a vállalati bizalom a közép- és délkelet-európai (CSE) régióban: a cégvezetők négyötöde szerint stabilizálódik vagy javul országuk gazdasági helyzete. A vállalatok közel fele bővítené munkatársai számát is – derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.

Bővebben




Sok idős osztrák félti az állását

Ausztriában egyre több idős munkavállaló keresi fel a felmondása után a Munkáskamarát – jelenti az ORF. Nem akarják ugyanis elfogadni a felmondást és ezért a munkaügyi bírósághoz fordulnának – ez a megfigyelése Siegfried Pichlernek, az osztrák Munkáskamara elnökének.

Bővebben




Rétvári szerint nem igaz, hogy elbocsátásokat okozna a vasárnapi zárva tartás

A magyar munkavállalók jogvédelmét erősítené a vasárnapi zárva tartás az EMMI parlamenti államtitkára szerint.

Bővebben




Akadálymentesítés munkáltatói támogatása

Cikkünkben a fogyatékosoknak adható adómentes akadálymentesítési munkáltatói támogatásról és kedvezményes kölcsönről lesz szó – olvasható az ado.hu.

Bővebben




Korrekció előtt a pedagógus-életpályamodell?

Mindössze fél éve lesz a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) arra, hogy a szakképző iskolákat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (KLIK) saját fennhatósága alá vonja – mondta a Napi Gazdaságnak Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.

Bővebben




Sáling József: Közel 100 ezer dolgozót érint a vasárnapi munkavégzés

 A vásárló örül a vasárnapi nyitva tartásnak, a dolgozók megosztottak. Ők is szívesen maradnának otthon, ha ez nem menne a bérük rovására. A szakszervezet szerint bezárás helyett magasabb pótlék kellene a vasárnap dolgozóknak – írja a delmagyar.hu.

Bővebben




Korlátozni és nem ösztönözni kell a vasárnapi munkavégzést a szakszervezet szerint

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) szerint korlátozni és nem ösztönözni kell a vasárnapi munkavégzést, ezért az érdekképviselet nem ért egyet a VOSZ javaslatával - közölte a szakszervezet hétfőn az MTI-nek eljutatott sajtónyilatkozatában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector