Startlaphoz Csatlakozz!

Pesszimista jövőkép: Nyugdíjasként dolgozni

 A magyar egyetemisták mai árakon számolva átlagosan mintegy 15 millió forintos megtakarítást tartanak szükségesnek ahhoz, hogy nyugdíjas korukban a megfelelő életszínvonalat fenntartsák - derül ki a CIG Pannónia kutatásából.

Bővebben




A Liga ellenzi a szociális ellátások munkaviszonyhoz kötését

A Liga Szakszervezetek a leghatározottabban ellenzi  a szociális ellátások munkaviszonyhoz kötésének tervét, amely szociális katasztrófát is okozhat, amellett, hogy tovább mélyítené a meglévő szociális válságot - közölte a munkavállalói érdekképviselet szerdán.

Bővebben




Pénteken a Kossuth téren demonstrál a LIGA

A LIGA Szakszervezetek 2014. november 21-én, pénteken, 15 órakor demonstrációt szervez Budapesten a Kossuth tér – Alkotmány utca találkozásánál:
- a cafeteria adóterheinek emelése ellen,
- az adótörvények társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen,
- a korkedvezményes nyugdíj védelmében.

Bővebben




Az elszegényedés éve jön

Az adóterhek mértéke 2015-ben sem változik, viszont annak a gazdaság szereplői - a háztartások és a vállalkozások - közötti szétosztása igen. Ez a legfőbb tanulsága a parlamenti kétharmad által kedden elfogadott törvénycsomagnak. Ugyanakkor a változások száma szinte megszámlálhatatlan: többek között lesz első házasságkötés után adott adókedvezmény, folytatódik a munkahelyvédelmi akcióterv, éves tranzakciós díja lesz a kártyás fizetéseknek, szigorodnak az áfabevallási szabályok, az új települési adóra számíthatunk és népegészségügyi termékadó sújtja majd a szeszes italok nagy részét – írja a Népszava.

Bővebben




Jöhetnek a közmunkások a kultúrába is

Évente 5-5,5 millió színházjegyet adnak el, ami azt jelenti, hogy a rendszerváltás óta a legkevesebb nézőt vesztő művészeti ág a színház - mondta el Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke hétfőn Kecskeméten a társaság közgyűlésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben




Majdnem kétmillió nő dolgozik hazánkban

Magyarországon csaknem kétmillió nő dolgozik, ami 56,5 százalékos foglalkoztatási rátát jelent, azaz több mint 3 százalékkal nőtt ez az érték. A korábbi, a második negyedévet összegző adatok szerint egy uniós országra sem jellemző ilyen mértékű emelkedés, amelyet hazánk az elmúlt időszakban elért. Az első három negyedév adatai pedig előrevetítik, hogy az idei éves mutató kimagasló less – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben




Dávid Ferenc: Kirúgásokat, bércsökkentést, drágítást hozhat a hiperek megsarcolása

Elbocsátások és bércsökkentések várhatók a kormány kereskedelmi multikat érintő hármas csapása nyomán. A VOSZ főtitkára a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, a vasárnapi zárva tartás, az élelmiszerlánc felügyeleti díj, és a nyereséget nem termelő áruházak bezáratásáról szóló szabályozás terve emellett áremelésre kényszeríti majd az olyan üzleteket, mint a Lidl, az Aldi, a Spar vagy az Auchan. Dávid Ferenc versenytorzítónak nevezte a törvényt. Azt hangoztatta, hogy a multikat tömörítő szövetségeknek nem lesz más választásuk, minthogy az Európai Unió megfelelő fórumaihoz fordulnak a versenyszabályok megsértése miatt.

Bővebben




Tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezete a kormány költségvetési javaslata ellen

Demonstrációt szervez szombaton, a magyar közoktatás napján a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy így tiltakozzon a kormány jövő évi költségvetési javaslata ellen - jelentette be Galló Istvánné, a PSZ elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bővebben




A dolgozók befizették, a kormány lenyúlja

Közmunkára költené azt a pénzt a kormány, amelyet a munkáltatók és a munkavállalók már előre befizettek egy esetleges munkanélküli-segélyre, vagy a későbbi korkedvezményes nyugdíjukra. A veszélyes szakmák képviselői többször keresték a kormányt, de választ sem kaptak aggályaikra – írja a Népszabadság.

Bővebben




LIGA: Abszurd ötlet a szociális ellátások munkaviszonyhoz kötése

Előre valószínűsíthető szociális katasztrófát okozhat, és a meglévő szociális válságot biztosan tovább fogja mélyíteni az a Miniszterelnök által preferált terv miszerint az ún. munkanélküli- valamint szociális segélyt a kormány megszünteti és közmunkával váltja fel.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector