TanErő: Tanárok dühös tömege

Ismét több ezren tüntettek a fővárosban, most a pedagógusok vonultak az utcára. A szervező Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint ez az utolsó pillanat, amikor még cselekedni lehet. Ha a parlament jelenlegi formájában fogadja el a kormány által beterjesztett jövő évi költségvetési törvényjavaslatot, benne a köznevelést hátrányosan érintő változtatásokat, az visszafordíthatatlanul tönkreteszi a gyerekek és az ország jövőjét – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben




Ösztöndíjjal támogatja a hiányszakmát tanuló diákokat a jászberényi önkormányzat

Szakképzési ösztöndíjban részesíti Jászberény önkormányzata azokat a továbbtanuló általános iskolásokat, akik a hiányszakmák valamelyiket elsajátítják, és vállalják, hogy az adott szakmában a településen  működő cégeknél helyezkednek el - közölte a jászsági város polgármesteri hivatalának illetékes munkatársa az MTI-vel.

Bővebben




Gaskó: szemfényvesztés a nemzeti konzultáció

Az a feltételezés, hogy csak divatból megyünk ki tüntetni, az bántó a LIGA Szakszervezetekre nézve – ezt Gaskó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Bővebben




Több ezren vonultak utcára a gyerekek és az oktatás jövőjéért

Több ezren vonultak utcára a gyerekek és az oktatás jövőjéért tüntetni. A jó hangulatú megmozdulás után csak az a kérdés: az ellenállás vagy beletörődés időszaka következik? – olvasható a Magyar Nrancsban.

Bővebben




Egyetlen reform sem lehet sikeres a diákok és a tanárok nélkül

Az iskola nem állatfarm, takarodj! – írta egy pedagógus tüntető a táblájára szombaton, így fejezve ki tiltakozását a köznevelés tervezett átalakítása ellen. A Pedagógusok Szakszervezete által szervezett budapesti demonstráció a Széchenyi térről induló menettel kezdődött, a több ezer tiltakozó a Parlament előtt elvonulva jutott el az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé a Szalay utcába – írja a Népszabadság.

Bővebben




A Magyar Iparszövetség támogatja a szociális szövetkezést

 A Magyar Iparszövetség (OKISZ) támogatja, hogy minél több szociális szövetkezet alakuljon, mert ez az összefogási forma is hozzájárulna a foglalkoztatás bővítéséhez - nyilatkozta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnök.

Bővebben




NGM: meg kell akadályozni, hogy a magánnyugdíjpénztárak feléljék a nyugdíjasok pénzét

 A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyűlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezően befizetett tagdíjakból származó, a jövőbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Bővebben




A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint nem várható pedagógus elbocsátás

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a jövő évi költségvetés számaiból nem lehet pedagóguselbocsátást kiolvasni, és az életpályához szükséges források is rendelkezésre állnak.

Bővebben