Startlaphoz Csatlakozz!

Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért

Aláírásokat gyűjt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete - közölték a szervezetek hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




Két BKV-s szakszervezet örülne az új városgazdálkodási modellnek

 
Miközben civilek a BKK-vezérigazgató menesztése ellen gyűjtenek aláírásokat, két BKV-s szakszervezet örülne az új városgazdálkodási modellnek, amely elvenné a BKK-tól a BKV feletti tulajdonosi, irányítási és utasítási jogokat – írja a vs.hu.

Bővebben




Ennyivel kereshetünk többet az EU-ban, ha tovább tanultunk

Míg nálunk a kétszereshez közelít a különbség a szellemi és fizikai dolgozók bére között, az EU-ban a felső fokú tanulmányokkal 70 százalékkal lehetett többet keresni, mint az általános iskolai szintű végzettséggel, és 44 százalékkal többet, mint középfokúval – írja a Privátbankár.

Bővebben




Célkeresztben a munkásosztály

Tavaly decemberben indult a baloldali közgondolkozást újjáéleszteni kívánó Dinamó Blog, melynek célcsoportja a ma munkásosztálya: a fiatal munkanélküliek, a részmunkaidős nők, a közmunkások vagy a „hálózati gazdaságok csereszabatos munkavállalói”. Egyelőre a Dinamó „csak egy szövegalapú történet”, de a kihívás épp az, hogy miként lépjenek túl az interneten és a saját értelmiségi köreiken. Az öt szerkesztő mindenesetre nyitott, és már most is 25-30 szerzőt mozgatnak. Új sorozatunkban a politikai establishmenthez nem tartozó, még csak formálódó, fiatal balos műhelyeket, csoportokat mutatjuk be – írja a HVG.

Bővebben




Miért nem akar szinte senki háziorvos lenni vidéken?

Hiába a többmilliós támogatás, a régóta üresen álló háziorvosi praxisokra továbbra sem akad jelentkező. A gyermekellátásban már látszanak vészjósló jelek. Mi lesz így a betegekkel? – olvasható az nlcafe.hu oldalán.

Bővebben




Így lehet biztosított munkavégzés nélkül

A biztosítotti jogviszony járulékfizetésen alapul, ami a munkavégzésért fizetett keresethez kötődik. Bemutatunk egy olyan jogviszonyt, ami munkavégzés és járulékfizetés nélkül is megalapozza a biztosítotti jogviszonyt – írja az adozona.hu.

Bővebben




A sportolóknak adják a gyermekvédelemre szánt pénzek egy részét

 Egy csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint 182 millió forintot elvesznek a gyermekjóléti maradványokból, és a sportteljesítmények megbecsülésére adják. Pedig a legfrissebb adatok szerint óriási a gyerekszegénység – írja a vs.hu.

Bővebben




VDSZ: Védjük meg a kormánytól a befizetéseket!

Polgári engedetlenségi mozgalmat kezdeményez a vegyipari szakszervezet, hogy a volt és a még bennmaradt tagokkal összefogva megvédje a kormánytól a mintegy 200 milliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyont. A VDSZ-nél nem értik, miért fáj a foga a hatalomnak még erre a maradékra is, ahelyett, hogy az új luxus kastélyokra, a kihasználatlan stadionokra, vagy a civilnek álcázott állami pénzből működtetett szervezetekre vetne ki adót.

Bővebben




A BKSZSZ közleménye a Főváros közlekedési feladatainak felülvizsgálatára irányuló közgyűlési előterjesztésről

A BKV Zrt-nél működő szakszervezetek és munkavállalók döntő többségét képviselő két szövetség, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) az új városüzemeltetési modellről, ezen belül a Megrendelő feladatainak és hatásköreinek átszervezéséről szóló Közgyűlési előterjesztést szakmailag helyes-, és indokolt irányvonalnak tartja.

Bővebben




Elviszi az állam a nyugdíjmegtakarítás maradékát is

Az utolsó, még talpon maradt négy magánnyugdíjpénztár is lehúzhatja a rolót, ha a parlament elfogadja a kormány javaslatát – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector