Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért

Aláírásokat gyűjt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete - közölték a szervezetek hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




Két BKV-s szakszervezet örülne az új városgazdálkodási modellnek

 
Miközben civilek a BKK-vezérigazgató menesztése ellen gyűjtenek aláírásokat, két BKV-s szakszervezet örülne az új városgazdálkodási modellnek, amely elvenné a BKK-tól a BKV feletti tulajdonosi, irányítási és utasítási jogokat – írja a vs.hu.

Bővebben




Ennyivel kereshetünk többet az EU-ban, ha tovább tanultunk

Míg nálunk a kétszereshez közelít a különbség a szellemi és fizikai dolgozók bére között, az EU-ban a felső fokú tanulmányokkal 70 százalékkal lehetett többet keresni, mint az általános iskolai szintű végzettséggel, és 44 százalékkal többet, mint középfokúval – írja a Privátbankár.

Bővebben




Célkeresztben a munkásosztály

Tavaly decemberben indult a baloldali közgondolkozást újjáéleszteni kívánó Dinamó Blog, melynek célcsoportja a ma munkásosztálya: a fiatal munkanélküliek, a részmunkaidős nők, a közmunkások vagy a „hálózati gazdaságok csereszabatos munkavállalói”. Egyelőre a Dinamó „csak egy szövegalapú történet”, de a kihívás épp az, hogy miként lépjenek túl az interneten és a saját értelmiségi köreiken. Az öt szerkesztő mindenesetre nyitott, és már most is 25-30 szerzőt mozgatnak. Új sorozatunkban a politikai establishmenthez nem tartozó, még csak formálódó, fiatal balos műhelyeket, csoportokat mutatjuk be – írja a HVG.

Bővebben




Miért nem akar szinte senki háziorvos lenni vidéken?

Hiába a többmilliós támogatás, a régóta üresen álló háziorvosi praxisokra továbbra sem akad jelentkező. A gyermekellátásban már látszanak vészjósló jelek. Mi lesz így a betegekkel? – olvasható az nlcafe.hu oldalán.

Bővebben




Így lehet biztosított munkavégzés nélkül

A biztosítotti jogviszony járulékfizetésen alapul, ami a munkavégzésért fizetett keresethez kötődik. Bemutatunk egy olyan jogviszonyt, ami munkavégzés és járulékfizetés nélkül is megalapozza a biztosítotti jogviszonyt – írja az adozona.hu.

Bővebben




A sportolóknak adják a gyermekvédelemre szánt pénzek egy részét

 Egy csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint 182 millió forintot elvesznek a gyermekjóléti maradványokból, és a sportteljesítmények megbecsülésére adják. Pedig a legfrissebb adatok szerint óriási a gyerekszegénység – írja a vs.hu.

Bővebben




VDSZ: Védjük meg a kormánytól a befizetéseket!

Polgári engedetlenségi mozgalmat kezdeményez a vegyipari szakszervezet, hogy a volt és a még bennmaradt tagokkal összefogva megvédje a kormánytól a mintegy 200 milliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyont. A VDSZ-nél nem értik, miért fáj a foga a hatalomnak még erre a maradékra is, ahelyett, hogy az új luxus kastélyokra, a kihasználatlan stadionokra, vagy a civilnek álcázott állami pénzből működtetett szervezetekre vetne ki adót.

Bővebben




A BKSZSZ közleménye a Főváros közlekedési feladatainak felülvizsgálatára irányuló közgyűlési előterjesztésről

A BKV Zrt-nél működő szakszervezetek és munkavállalók döntő többségét képviselő két szövetség, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) az új városüzemeltetési modellről, ezen belül a Megrendelő feladatainak és hatásköreinek átszervezéséről szóló Közgyűlési előterjesztést szakmailag helyes-, és indokolt irányvonalnak tartja.

Bővebben




Elviszi az állam a nyugdíjmegtakarítás maradékát is

Az utolsó, még talpon maradt négy magánnyugdíjpénztár is lehúzhatja a rolót, ha a parlament elfogadja a kormány javaslatát – írja a Vasárnapi Hírek.

Bővebben