Társadalmi akciót hirdet a KDFSZ az önkiszolgáló kasszák térnyerése miatt

Társadalmi akciót hirdet a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), amely arra kéri a vásárlókat, hogy az önkiszolgáló kasszák helyett a normál kasszákat válasszák a nagyáruházakban való bevásárláskor - mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben




Cameron komoly szigorításokat jelent be

A külföldi EU-munkavállalóknak járó szociális juttatások szabályozásának komoly szigorítására jelent be terveket pénteken a brit miniszterelnök.

Bővebben




Senki sem védi meg Lázártól a dolgozókat?

Akár állami intézményekben is ellenőrizhetné a törvényes munkaidő betartását a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága. Amit talán meg is kellene tennie, hiszen maga a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette ki, hogy náluk a munkaidőnek csak kezdete van, vége viszont nincs. Aki náluk dolgozik – tette hozzá –, annak tudnia kell, hogy ott „elsősorban szolgálatot és nem munkát vállal” – írja a Népszabadság.

Bővebben




Félmillió közmunkás hazája lehet Magyarország

 A kormány munkaerőpiaci átalakításának terve számításaink szerint könnyen eredményezheti azt is, hogy 2018-ra több mint félmillió közmunkás lesz Magyarországon – írja az mfor.hu.

Bővebben




Eltűnt 18 ezer nyugdíjas

A friss adatok szerint 26 ezerrel kevesebben vannak nyugdíjban vagy más hasonló típusú ellátásban, járandóságban – olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

Bővebben




Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkaerő-kölcsönzés és a szabadság szabályainak betartását

A munkaügyi hivatal kiemelten ellenőrzi jövőre a munkaerő-kölcsönzéssel és a szabadsággal kapcsolatos szabályok betartását - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2015-ös ellenőrzési tervéből.

Bővebben




1,4 millió magyarnak még havi 67 ezer forint sem jut

A statisztikai hivatal sokak által várt, és a szokottnál később megjelentetett adatai szerint a súlyos anyagi deprivációban élők és a szegénységgel, társadalmi kirekesztődéssel fenyegetettek aránya is csökkent hazánkban tavaly – írja az mfor.hu.

Bővebben




Már végeztek is az első juhászegyetemisták

Befejeződött az első egyetemi juhászkurzus Debrecenben, a tanfolyam résztvevői a három hónapos képzést követően csütörtökön adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen.

Bővebben




Fizetés? Azt nem kérek!

A munkaviszony fogalmi eleme, hogy a munkavégzés ellenértékért történik. Mégis, újra és újra felmerülnek esetek, amikor a felek díjazás nélkül, vagy csak minimális ellenérték melletti munkában állapodnának meg. Lehet ez szabályos? – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A gyakornokok foglalkoztatása

A felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlatának hatályos sza­bályozását tekinti át részleteiben a HR&Munkajog cikke. A szabályozás fontos eleme, hogy a kötelező regisztráció mellett sok esetben a felsőoktatási intézménynek és a szakmai gyakorlóhelynek együttműködési megállapodást kell kötnie – írja az ado.hu.

Bővebben