A mélyszegénységből önerőből nem vezet út felfelé

A többség, a döntéshozók jelentős része is, már csak a szegénység tüneteit látja, ennek alapján ítélkezik, de az odavezető utat nem vizsgálja - mondja Czibere Ibolya szegénységkutató szociológus a HVG-ben.

Bővebben




Az alkalmazottak képzése

A cégek többségénél nem nélkülözhető a munkatársak hatékonyságának folyamatos és fokozatos növelése. A változó feltételek és lehetőségek, a rendelkezésre álló költségkeret, a hibák kiküszöbölése iránti folyamatos igény szükségessé teszi, hogy ne csak a munkaerő-kapacitás növelésére kerüljön sor, hanem annak minőségi fejlesztése is teret kapjon. Mindezzel összefüggésben egyre nyilvánvalóbb, hogy ma a munkaerőpiacon olyan jellegű fejlesztésekre van szükség és igény, amelyek rövid távon látványos eredményt hoznak, és a valódi problémákra, a releváns megoldandó élethelyzetekre reagálnak. Ez sok esetben jelenthet csoportos fejlesztést, máskor viszont inkább az egyéni szinten zajló beavatkozásoknak van értelme – írja a munkajog.hu.

Bővebben




BGF alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka tervezi, hogy külföldön vállal munkát

A BGF alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka már főiskolás évei alatt munkát vállal, a dolgozó hallgatók 73 százaléka ráadásul tanulmányaihoz kapcsolódó szakterületen szerez állást. Bár csak a hallgatók 14 százaléka rendelkezik külföldi munkatapasztalattal, 49 százalékuk tervezi, hogy a diploma megszerzését követően külföldön vállal munkát – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola kutatásából – írja a tozsdeforum.hu.

Bővebben




Az elítéltek jobban dolgoznak, mint a közmunkások

Parkgondozók és kertépítők lettek azok az elítéltek, akik egy most véget ért programban szereztek szakmát a balassagyarmati és a baracskai börtönben. Van, aki a szabadulása után egészen Ausztriáig jutott, és ma már ott kertészkedik, de az itthon maradtak közül sem esett azóta vissza senki. Hogy dolgoznak a volt rabok, és miért döntött úgy egy pásztói cég, hogy nem fél őket alkalmazni? – olvasható az abcug.hu oldalán.

Bővebben




Közszolgálati dolgozók tüntettek Budapesten

 „Tele a puttonyunk!” jelmondattal, mintegy 200 közszolgálati dolgozó tartott demonstrációt többek között béremelést követelve szombaton Budapesten a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium szomszédságában.

Bővebben