Közúti Közlekedési Szakszervezet: Többfrontos harc a korkedvezményért

A Közúti Közlekedési Szakszervezet is csatlakozott a LIGA által december 15-ére szervezett forgalomlassító demonstrációhoz. A KKSZ erről levélben is  tájékoztatta a Liga elnökét, Gaskó Istvánt, hogy a KKSZ az ország több pontján részt vesz a  megmozduláson.

Bővebben




A fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása az EU legfontosabb feladata

A német kancellár szerint az Európai Unió legfontosabb feladata a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása. Angela Merkel a német kormány portálján szombaton megjelent szokásos heti videóüzenetében kiemelte, hogy az EU nagy feladatok előtt áll, ezek között pedig „a legeslegfontosabb” az, hogy a fiatalok munkához jussanak.

Bővebben




Kerekes székkel az árokpartra kaszálni?

Akár száz megváltozott munkaképességű is utcára kerülhet januártól Somogyban, ahol országos szinten amúgy is alacsony a fogyatékkal élők foglalkoztatása. A kormány ugyanis jövőre az eddigi 34 milliárd forint helyett csak 29 milliárddal támogatja a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó cégeket: a nagyjából 15 százalékos csökkenés pedig automatikus elbocsátásokat jelent majd – ismertette a sonline.hu.

Bővebben




Orbán szerint teljesíthető a tíz év alatt egymillió új munkahely program

A következő időszak feladata egy gazdaságilag stagnáló Európában, egy geopolitikailag kiélezett helyzetben megvédeni Magyarország politikai szuverenitását és bővíteni gazdasági szuverenitását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Széll Kálmán Alapítvány évzáró rendezvényén.

Bővebben




Számos kérdés merülhet fel a nyugdíjjal kapcsolatban

 A munka világában sokunkban - legyünk épp pályakezdők vagy régi motorosok - számos kérdés merül fel a nyugdíjjal kapcsolatban. A fontosabb tudnivalókat a D.A.S. Jogszervíz szedte össze.

Bővebben




A bérrendszer módosításának elutasítását kéri a pedagóguskar elnöke és több igazgató

Továbbra is kössék a pedagógusbéreket a minimálbérhez, ne változtassanak az erről szóló jogszabályon - egyebek mellett ezt kéri a kormányfőhöz, a szaktárca illetékeseihez, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetőihez címzett nyílt levelében a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke és tizenhárom rangos gimnázium vezetője.

Bővebben




Ha sokat hiányzik a gyerek az oviból, ugrik a családi pótlék

 Ha túl sokat hiányzik majd a gyerek igazolatlanul az óvodából, akkor szüneteltethetik a családi pótlék folyósítását. A magánnyugdíjpénztáraknál emellett csak jövő év szeptemberében nézik meg, hogy megvolt-e a 70 százaléknyi fizető tag az elmúlt fél évben, az állam pedig odaad ingyen egy csomó ingatlant az egyházaknak a törvényalkotási bizottság 2015-ös költségvetéshez benyújtott összegző módosító javaslata szerint – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Útlezárás közben egyeztetés

Félpályás útlezárást rendeznek hétfőn országszerte a szakszervezetek, tiltakozásul a kormány bérpolitikája és a dolgozói szegénység ellen. Közben a tárgyalóasztal mellett is igyekeznek érvényt szerezni követeléseiknek, amelyek közül egyedül a jövő évi minimálbér-emelésre látszik némi esély, bár annak mértékéről egyelőre nagyon mást gondol a munkavállalói, illetve a munkaadói oldal – írja a Világgazdaság.

Bővebben




2018-ra a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos lehet

A kormány adópolitikájának fontos célkitűzése, hogy 2018-ig a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos legyen - közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken Debrecenben.

Bővebben




Milliárdok az új munkahelyekre Szlovákiában

 Szlovákia a 2014 és 2020 közötti programozási időszakban 2,2 milliárd euró uniós támogatást használhat fel a foglalkoztatottság növelésére – az Európai Bizottság ugyanis szerdán rábólintott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban Szlovákia számára elkülönített keretösszegre - számolt be róla az Új Szó Online.

Bővebben