A költségvetés elfogadása ellen tiltakoztak Budapesten

A költségvetési törvénytervezet hétfői elfogadása ellen tüntettek civil szervezetek és szakszervezetek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

Bővebben




Gaskó István: sztrájkokra lehet számítani a jövő év elején

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint amennyiben a hétfői, a munmkavállalókat hátrányosan érintő intézkedések elleni demonstráció sem segít a problémák megoldásában, követelések teljesítésében, a jövő év elején további demonstrációkra és sztrájkokra lehet számítani.

Bővebben




Óriási eltérések a magyar fizetések között

 Valamivel nőtt a magyarországi átlagkereset, de a fizetésükkel még mindig sokan elégedetlenek – derül ki a KSH adataiból. Nem csak attól függ a kereset, hogy milyen munkát végzünk, azon is, hogy hol, hiszen a régiók között több tízezer forint lehet az eltérés.

Bővebben




Tüntetések hete jön

Várhatóan sokezres tömeg lesz az utcákon a következő napokban – de nem csak a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt. Több tüntetést is szerveznek civilek, szakszervezetek szerte az országban – írja az mfor.hu.

Bővebben




Bérek megyénként: mélyül a magyar szakadék

Legalábbis ami a nettó bérek alakulását illeti, ez viszont alapvetően meghatározza az életminőséget . olvasható az mfor.hu odalán.

Bővebben




A zárva tartás negatív hatásai

A kiskereskedelmi üzletek vasárnapi zárva tartásának terve komoly problémákat vet fel. Nem csak a dolgozókat érintheti negatívan, akiket elbocsáthatnak vagy csökkenthet a bérük, hanem a nagy kereskedelmi láncok beszállítóit, valamint a fogyasztókat is – írja a Világgazdság.

Bővebben




Pályakezdőként is lehet 300 ezret keresni

A műszaki végzettségű friss diplomások átlagosan bruttó 240 ezer forintot keresnek, a legkedvezőbb adatokat felmutató intézmény hallgatói pedig 312 ezer forintos fizetésre számíthatnak – adta hírül az eduline.hu.

Bővebben




Munkaügyi ellenőrzések 2015-ben

A munkaügyi ellenőrzések kellemetlen meglepetést okozhatnak azon vállalkozások számára, akik nem készülnek fel előre – írja a blog.rsmdtm.hu.

Bővebben




Kinek jár a rokkantsági járadék?

A nyugdíjszerű ellátások között fontos helyet tölt be a rokkantsági járadék olyan esetben, amikor súlyos egészségi probléma áll fenn, amely a munkavégzést, így a szolgálati idő szerzést is akadályozza, és az érintett személy megélhetése, vagy megélhetésének támogatása gyermeknevelési ellátásokkal életkora miatt már nem megoldható – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Emelik az illetményeket a honvédségnél

 Jövőre átlagosan 30 százalékkal emelkedik a magyar honvédség kötelékében szolgálók illetménye - jelentette be a honvédelmi miniszter. Hende Csaba az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: a várhatóan nyáron bevezetendő intézkedésre a 2015-ben 10 százalékkal, vagyis több mint 20 milliárd forinttal növekvő honvédelmi költségvetés ad lehetőséget.

Bővebben