Vasárnapi zárva tartás: felfordul az életünk?

 Eldőlt: zöld utat kapott a vasárnapi munka tilalma. De mi lesz most a bevásárlóközpontokkal? És a kereskedelemben dolgozókkal? Lesznek elbocsátások? És kiskapuk? A kérdés rengeteg, az nlcafe.hu oldalán elmondják a válaszokat.

Bővebben




Újabb munkahelyek százai vesznek oda

A dohányipari ellátórendszer átalakításának semmi értelme, de munkahelyek megszűnéséhez vezet. Az egész trafikrendszer egyetlen nyertese a feketepiac, amely bizonyos területeken már az ötven százalékot is elérte – olvasható a piacesprofit.hu oldalán.

Bővebben




Parragh: Tízezres mozgások lesznek a munkaerőpiacon

A duális képzés és a vasárnapi pihenőnap bevezetésének várható hatásairól is beszélt a Kossuth Rádióban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Bővebben




Közmunkásnak lenni lélekrombolóbb lehet, mint munkanélkülinek

 Egy felmérés szerint a munkanélküliek mentális helyzetén nem segít, hanem egyenesen ront, ha unalmas, képzettségüknek nem megfelelő, lélekölő munkát végeztetnek velük. Hiába kerülnek be a munka világába, a rendszert hosszabb távon belülről rohasztja ez a fajta lélekrombolás – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




A Tesco vasárnap is nyitva tart

 A vasárnapi boltzár ellenére elérhetők lesznek a Tesco termékei is, csak másként. Az online kereskedelemre ugyanis nem vonatkozik a kormány tilalma - hívta fel a figyelmet a Mindenár blog.

Bővebben




Az NGM szerint munkaerőhiány van a kereskedelemben, így nem számítanak elbocsátásokra

A kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van, ezért Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára nem számít elbocsátásokra a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt - közölte a minisztérium szerdán az MTI-vel.

Bővebben




Hivatalos: ennyivel emelkednek a nyugdíjak jövőre

Hétfőn elfogadták a 2015-ös költségvetést: ez azt is jelenti, hivatalossá vált a jövő évi nyugdíjemelés mértéke – írja a Pénzcentrum.

Bővebben




Minimálbér: hamarosan lehull a lepel

Szerdán ismét tárgyaltak a szakszervezetek, a munkáltatók és a kormány képviselői a jövő évi legkisebb bérekről és a bérajánlásról. Már van egy konkrét szám is – tudta meg az fn.hir24.hu.

Bővebben




Felejtsük el a karácsonyi jutalmat és a jövő évi fizetésemelést?

Egy friss kutatás szerint a magyar munkavállalók fele számít arra, hogy karácsonykor egyszeri pénzjutalmat kap a munkahelyén. Hosszú távon azonban kevesebben örülhetnek: 2015-ben tízből hatan nem remélnek fizetésemelést – írja a Privátbankár.

Bővebben




Pécsi munkahelyekért cserébe kétmilliárdos adókedvezményt kapott a BAT

Kétmilliárd forinttal kevesebb rendkívüli egészségügyi hozzájárulást kell befizetnie a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nek (BAT) 2015-ben a baranyai megyeszékhely fideszes képviselőinek javaslatára – tájékoztatta Csizi Péter képviselő az MTI-t szerdán.

Bővebben