Így nem lehet megerősíteni a háziorvosokat

Az egészségügyi intézményeknek szánt év végi maradvány összegek elosztása során mintegy 100, kórháztól független járóbeteg szakrendelő ismét hátrányos helyzetbe került, az intézményeket fenntartó önkormányzatokkal együtt - olvasható a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség közleményében.

Bővebben




Tízezer informatikai álláshely üres

Az idén megvalósult informatikai projektek, a gyorsuló ütemben növekvő szoftverexport, a hazai startup világ élénkülése mind arra utal, hogy rengeteg az informatikában kiaknázatlan lehetőség Magyarországon - mondta Major Gábor, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) főtitkára.

Bővebben




Mire elég a nyugdíj?

Öregségi nyugdíj címén átlagosan havi 116 ezer forintra lehet számítani hazánkban; a férfiak járandósága érdemben magasabb, mint a nőké. A vásárlóerőt tekintve az uniós sereghajtók közé tartozunk: egy osztrák nyugdíjasnak 2,5-szer több árura és szolgáltatásra futja, mint egy magyarnak – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Valóban teljes foglalkoztatás, felzárkózás a cél?

Nehéz dolog manapság az ország ügyeiben eligazodni. Mert mit hallunk az egyik oldalról? Elérkezett az aranykor, lendületben a magyar gazdaság! A másik irányból viszont a katasztrófahangulat lázas életben tartásán fáradoznak. A helyzet értelmezéséhez Pogátsa Zoltán közgazdászt, a Nyugat-magyarországi Egyetem docensét hívtuk segítségül – írja a Szabad Föld.

Bővebben




Nem lenne kivel építkezni

Aki keresett szakmával rendelkezett az építőiparban és mobil volt, az már - egyéni munkavállalóként - elhagyta az országot. Ha most varázsütésre beütne az építőipari konjunktúra, nem lenne kivel építkezni.

Bővebben