Nem mindegy, hogy hol vállalunk munkát

 Nem okozott meglepetést egy felmérés eredménye: kevesebbet keresnek diplomásaink itt, mint a tőlünk nyugatabbra fekvő megyékben – írja a szoljon.hu.

Bővebben




OECD-felmérés: az öregedő népességhez alkalmazkodnak a nyugdíjrendszerek

A legtöbb OECD tagországban reformintézkedéseket hoznak azért, hogy a nyugdíjrendszerek jobban alkalmazkodjanak az elöregedő lakossághoz - derül ki a legfejlettebb gazdaságú országokat tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 2014-es nyugdíjkörkép elnevezésű kiadványából.

Bővebben




Megint átverte a kormány a tanárokat: sztrájkot emlegetnek

Kellemetlen érvágást jelenthet a tanároknak, hogy a bérüket a kormány nem a mindenkori minimálbérhez, hanem a 2014-es minimálbérhez köti, így már rövid távon is csökken a fizetésük értékállósága. Bár a szakszervezetek, az elitgimnáziumok vezetői és a Nemzeti Pedagógus Kar vezetője is tiltakozott a módosítás ellen, a Fidesz mégis megszavazta azt. A tanárok munkaterhelése heti átlagban a hatvan órát közelíti, januárban sztrájk is lehetséges – olvasható a pecsistop.hu oldalán.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás: így lehet kijátszani a szabályt

Olaszországban a hét legnépszerűbb bevásárlási napja a vasárnap, miután néhány éve lehetővé tették az áruházaknak a nyitva tartást, Franciaországban most van napirenden a szabályok liberalizálása, Németországban viszont elvileg lehetetlen vasárnap vásárolni, de megtalálták a kiskaput.

Bővebben




Közmunkás-érdekvédelem

Közmunkás aktivisták, aktív közmunkások – a Közmunkás Mozgalom a Jövőért (KMJ) tagjai saját érdekeik védelmében csoportot szerveznek, közösséget építenek, hangjukat hallatják a Belügyminisztériumban és Brüsszelben – írja a Magyar Naracs.

Bővebben




Évi 2,3 milliárd az állami vezetők fizetése

Soha ennyibe még nem kerültek nekünk az állami vezetők. A Blikk megkapta a Kormányzati Információs Központtól a fejesek teljes listáját, kereseteit és megdöbbentő számot láthattunk.

Bővebben




Növekedésbarát adórendszert akar az NGM

 A jövő évi adóváltozások célja a növekedésbarát adórendszer fenntartása és a költségvetési stabilitás hosszú távú biztosítása - mondta az MTI-nek adott év végi interjújában Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára, aki arról is beszélt, hogy jelenleg nincs napirenden a távközlési adó kiterjesztése.

Bővebben