Milyen hatása lehet vasárnapi üzletbezárásnak a webshopokra?

Az áruházláncokkal szembeni kormányzati büntetőpolitika is hozzájárulhat ahhoz, hogy jövőre még az ideinél is nagyobb mértékben bővüljön az online kereskedelmi forgalom. Az online árusítástól eddig ódzkodó nagy láncok is sorra indítják a webáruházakat, jövőre már barátkozás helyett webshoppingol a magyar – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




A munka világa az önértékelés tükrében

„A saját érdekünkben felejtsük el az önértékelést!” - vallja a szakember. Szendi Gáborral az önértékelés csapdáiról, és az élet valóban fontos kérdéseiről beszélgetett a Profession.hu munkatársa.

Bővebben




Jelentősen csökkent a táppénzt igénybe vevők száma 2005 óta

Jelentősen csökkent a táppénzt igénybe vevők és a táppénzen töltött napok száma 2005 és 2013 között annak ellenére, hogy a foglalkoztatottság emelkedésével bővült a jogosultak köre - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Táppénz, 2005-2013 című átfogó elemzéséből.

Bővebben




A régi Mt. bírói gyakorlatának továbbélése

Az alábbiakban egy, a Munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: 1992. évi Mt.) hatálya alatt született olyan esettel foglalkozunk, amely a vezetőnek minősülő munkavállalóvá minősítés feltételeivel foglalkozik, és amelyen keresztül a korábbi és a hatályos szabályozás hasonlóságai és különbségei jól vizsgálhatóak – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Bújtatott fizetésemelést kaptak a minisztériumi vezetők

Rendkívül jól dolgoznak a minisztériumokban a vezető tisztviselők! Legalábbis a miniszterek így gondolhatják, mivel közigazgatási államtitkáraiknak és helyettes államtitkáraiknak bújtatott fizetésemeléssel kedveskedtek – tudta meg a Blikk.

Bővebben




Vasárnapi munka: mit mond a törvény?

Egy friss törvényj kapcsán ismét fellángolt a vita a vasárnapi munkavégzés kapcsán. Tekintsük át a kérdés munkajogi oldalát! – írja az ado.hu oldalán Kártyás Gábor munkajogász.

Bővebben




Aláírták a jövő évi bérmegállapodást, a minimálbér 105 ezer forint lesz

Jövőre 105 ezer forint lesz a minimálbér, a  garantált bérminimum összege 122 ezer forint, a vállalkozási szférának ajánlott béremelés mértéke pedig  3-4 százalék. A jövő évi bérmegállapodást a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írta alá a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel hétfőn.

Bővebben




Ezrekkel rövidítik meg a tanárokat januártól

Számításaink szerint januártól havi bruttó 5-10 ezer forintos béremelésről maradnak le a tanárok, miután a fizetésüket a költségvetés elfogadásával leválasztották a minimálbérről. Egy szakértő szerint technikailag indokolt a tanárok fizetésének elválasztása a minimálbértől: a kormány így rugalmasabban tud bért emelni egy-egy szektorban.

Bővebben




Tari Annamária: A munkanélküliség roncsoló pszichés állapot

Évekig elhúzódó munkanélküliség, Pán Péter-szindróma, szorongás és menekülés a realitások elől. Tényleg ez vár a húszasokra az egyetem után? Interjú Tari Annamária klinikai szakpszichológussal a Campus Plusz 2014 című kiadványban.

Bővebben




A Magyar Iparszövetség helyteleníti az üzletek vásárnapi nyitva tartásának megakadályozását

 A Magyar Iparszövetség (OKISZ) tagszervezeteinek egy része a belföldi piacon tapasztalt alacsony kereslet miatt az idén még nem tudta elérni azt a fejlődést, amit tervezett, és nehézséget jelentett számukra a fejlesztésekre igénybe vehető uniós forráshoz szükséges önerő biztosítása is - mondta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnöke az idei évet értékelve az MTI-nek.

Bővebben