Startlaphoz Csatlakozz!

Majdnem 4 millió állás szűnt meg az euróövezeti válságban

Az euróövezetben eddig majdnem 4 millió állás szűnt meg a gazdasági-pénzügyi válság miatt az EY könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég elemzése szerint.

Bővebben




Nem jogosít az összes tb-ellátásra a gyes

A gyes, mint családtámogatási forma nyugdíjszerző szolgálati időnek minősül, azonban nem számít munkaviszonynak, a gyes szolgálati idő, de társadalombiztosítási szempontból nem minősül a gyes folyósításának idejére kapott fizetés nélküli szabadság munkaviszonynak – állapította meg ítéletében a Kúria – írja az adozona.hu.

Bővebben




Elemzők: továbbra is jelentős a közmunkaprogram hatása

Jelentősen csökkent a munkanélküliségi ráta tavaly szeptember-novemberben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az augusztus-októberben mért adatokhoz képest nőtt - hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik hangsúlyozták azt is, hogy a közmunkaprogram továbbra is erőteljesen befolyásolja az adatokat.

Bővebben




Háromszáz bolt biztosan kinyit vasárnap is

Egyre bővül a vasárnap is nyitva tartó boltok listája. Azok a boltok dönthetnek úgy, hogy március 15. után is kinyitnak vasárnak, amelyek 200 négyzetméternél nem nagyobbak, és maga a tulajdonos vagy egy családtagja áll be a pult mögé – olvasható az Origon.

Bővebben




A munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel

A közös megegyezés a munkaviszony megszüntetésével járó jogi kockázatok csökkentésének a legjobb módja. azonban előfordul, hogy egy-egy munkáltató túl messzire megy annak érdekében, hogy az eltávolítani kívánt munkavállalót rábírja a közös megegyezés aláírására. Minden esetben jogszerű a közös megegyezés, vagy ugyanúgy peres eljárás lehet a vége, mint a felmondásnak? – írja a piacesprofit.hu.

Bővebben




Szociálisan érzékeny közgazdászok

 A jövedelmi különbségek emelkedése fékezi a gazdasági növekedést, s bizonyítható, ahol a jövedelmek eloszlása egyenlőbb, ott gyorsabb iramú a fejlődés. A nagy recesszió után vezető nemzetközi intézetek érvelnek az egyenlőtlenség csökkentése, és az oktatási esélyek egyenlősége mellett – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Fizetésemelésre számítanak a munkavállalók

​A magyar lakosság közel fele fizetésemelésre számít 2015-ben, noha a többség nem számol a gazdaság bővülésével 2015-ben – derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb felméréséből.

Bővebben




270 bányásznak mondott fel a Vértesi Erőmű

Az utolsó műszakot töltötte a föld alatt 270 dolgozó a Márkushegyi Bányában, elbocsátásukkal megkezdődött Magyarország utolsó mélyművelésű szénbányájának 2018-ig tartó bezárása - írta keddi számában a 24 Óra.

Bővebben




Elkaszálta a Honsát az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Megsértette az egyenlő bánásmód követelményét a pécsi Honsa - áll az ilyen ügyekre szakosodott hatóság határozatában. A cég szakszervezeti vezetőket rúgott ki egy éve, majd - most már a hatóság szerint is - elkezdte kiléptetni a tagokat. Egyelőre egymilliós bírság a jutalom – értesült a pecsistop.hu.

Bővebben




Újabb tüntetés készül: kitörnének a mélyszegénységből a közmunkások

Azonnali, legalább tízezer forintos béremelést követel a Közmunkás Szakszervezet. Az érdekvédők azt kívánják elérni, hogy a későbbiekben a minimálbért kaphassák meg a közmunkások – olvasható a sonline.hu-n.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector