Startlaphoz Csatlakozz!

Több ezer cégnél hiába várják a fizetést

 A vállalati bankszámla tulajdonosok nagy része nyilatkozott december 31-ig tényleges tulajdonosáról, több ezer számlát azonban – azokét, akik nem tették meg a nyilatkozatot határidőre – a törvénynek megfelelően zárolták a bankok – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Befejeződött a YoUnion: Szakszervezet az ifjúságért, európai projekt

A YOUnion – Union for Youth VP-2013-001-0113 EU-s projekt 2014-ben zajlott, a zárókonferenciára 2014. december 12-én került sor. Az empirikus kutatás kiterjedt mind a hat magyarországi szakszervezeti konföderációra (melyek közül folyamatban van háromnak az egyesülése), továbbá három ágazati szakszervezetre (vegyipar, vasút, kereskedelem) és két vállalati szakszervezetre (posta, villamosenergia-ipar). Az interjúalanyok 35 év alattiak voltak: többnyire ez az a korhatár, amikor ifjúsági vezetői tisztségüket át kell adni a fiatalabbaknak

Bővebben




Munkajogi gyorstalpaló: bérpótlékok

Mi a bérpótlékok szabályozásának jogi természete? Mi a  számításuknak az alapja, és melyek a bérpótlékok Mt.-ben szabályozott fajtái? E kérdésekre is válaszokat adunk cikksorozatunk első részében – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Táppénz: szigorúbb szabályok 2015-re

 Előfordul, hogy a munkavállalók a rendes szabadság helyett táppénzen töltött idővel próbálnak elsősorban anyagi előnyt kovácsolni maguknak. Magyarán: orvosi papírokkal betegséget szimulálnak, miközben fusiznak, vagy épp csak lábat lógatnak. De az is előfordulhat, hogy egy cégvezető így próbálja meg megúszni a járulékfizetést saját vállalkozásában. Csakhogy a táppénz jogszerűségét nemcsak a munkáltató, hanem az állam is ellenőrizheti, a táppénzcsalókat akár két év börtönre is ítélheti – írja a Piac&Profit.

Bővebben




Csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban novemberben

Az Európai Unióban havi és éves szinten is csökkent a munkanélküliség novemberben a szezonálisan kiigazított, nem végleges adatok szerint.

Bővebben




SZEF: 5%, de minimum havi 10 000 Ft azonnali béremelést követelünk a közszféra minden munkavállalójának!

 A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Ügyvivő Testülete (ÜT) 2015. január 6-ai ülésén megvitatta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottságában megszületett megállapodással kapcsolatban kialakult helyzetet. Megvizsgálta az előzményeket és értékelte a versenyszféra szakszervezeteinek döntését és annak következményeit. Egyetértve megerősítette a SZEF vezető tisztségviselői által 2014. december 30-án kiadott nyilatkozatban foglaltakat.

Bővebben




Határon átnyúló munkaügyi jogviták

A globalizáció és kísérőjelenségei a munkajog világát sem kímélik. A transznacionális vállalatok megjelenésével, illetve a külföldi szolgáltatásnyújtás lehetőségeinek exponenciális kiszélesedésével a munkaügyi jogviták is (legalábbis részben) kilépnek a nemzeti keretek közül – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Dávid: tönkretették a kereskedelmi szektort

A decemberben elfogadott törvényből pancser módon az sem derül ki, hogy vasárnap ki lehet-e szállítani a megrendelt árut, mondta Dávid Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Bővebben




Hatalmas eltérések a munkaerőpiacon

A strukturális eltéréseket kell kezelni a munkaerőpiacon – mondta a területért felelős államtitkár.

Bővebben




Csak átmeneti volt az Erzsébet-utalvány forgalmának csökkenése

Csak átmeneti volt az Erzsébet-utalvány forgalmának csökkenése augusztusban, hiszen a KSH adatai szerint szeptember után októberben ismét szárnyalt az utalvány: 11,4 milliárd forintos költést regisztráltak, míg 2013 októberében ez 9,7 milliárd forint volt. Ez a 11,4 milliárd forint ráadásul az idei harmadik legjobb eredmény, csak januárban és szeptemberben produkált nagyobb forgalmat az Erzsébet-utalvány. Eddig 2014-ben minden hónapban túlszárnyalta az utalvány forgalma a tavalyi adatokat, csak az augusztus volt kivétel – írja a Világgazdaság.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector