Startlaphoz Csatlakozz!

Vasárnapi pihenőnap: népszavazási kezdeményezést nyújtott be a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) népszavazási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) szombaton annak érdekében, hogy megszüntessék az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló rendeletet - jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökségi tagja.

Bővebben




Visszakérhető-e a túlfizetett munkabér?

A mindennapi gyakorlatban számos esetben előfordulhat az, hogy a munkáltató – például adminisztratív hiba miatt – a munkavállalót megillető munkabérnél magasabb összeget, jogalap nélküli munkabért fizet ki, amelyet vissza szeretne követelni – írja az ado.hu.

Bővebben




Egyenlőtlen esélyek az oktatásban

Európában a legszegregálóbbak közé tartozik a magyar iskolarendszer - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) héten nyilvánosságra hozott, 2011-es vizsgálati eredményeiből. Az adatok fényében megállapítható, hogy a diákok közötti esélykülönbségek a tanulóévek során nem csökkennek, hanem növekednek, magyarán a hazai iskolarendszer éppen az esélyegyenlőség és a felzárkóztatás ellen hat – írja a Népszava.

Bővebben




Dávid Ferenc: Nem a szavazás, a feltett kérdés volt rossz

Ugyan megtagadta a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság a Vállalkozások és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint ez nem jelenti azt, hogy biztosan nem is lesz népszavazás a kérdésben. Dávid Ferenc minderről a Klubrádió Esti Gyors című műsorában beszélt.

Bővebben




Kik keresnek a legjobban Magyarországon?

Tavaly 6 százalékkal nőttek a bérek 2013-hoz képest – derült ki egy új felmérésből. A legnagyobb növekedés a munkaerőközvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentősen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is. Az országos bruttó átlagfizetés 6 százalékkal nőtt: a tavalyelőtti 230 ezer forintról 246 ezer forintra. Ez az elmúlt 5 év legnagyobb növekedése éves szinten – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




A fogyatékkal élőknek jár az adókedvezmény

Akár több százezer forintot is visszakaphatnak adójukból azok, akik valamilyen súlyos fogyatékossággal élnek - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

Bővebben




Tizenhárom Tesco zár be februártól

Február elejétől tizenhárom veszteséges üzletét építi le a magyarországi Tesco áruházlánc. Az év további részében újabb bezárásokat tervez hazánkban a multinacionális kereskedelmi vállalat – értesült a Magyar Nemzet.

Bővebben




Munkajogi változások 2015

Emelkedő minimálbér és nyugellátások, tiltott vasárnapi munkavégzés, védett kismamák, államilag megtérített távolléti díj - A munkajog területén számos új szabály lép életbe az idei évben. A változásokat érdemes egyenként szemügyre venni – olvasható a jogiforum.hu oldalán.

Bővebben




Kisgyerekesek, figyelem: így változott a Munka törvénykönvye

Idén év elején módosult a Munka törvénykönyve és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény is, a változások a gyermeket nevelő szülőkre vonatkoznak. Kitolták a részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségét, és a szabadsággal kapcsolatos rendelkezések is változtak  - írja a Privátbankár.

Bővebben




Vasárnapi pihenőnap: Az NVB megtagadta a népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését

Megtagadta a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector