Startlaphoz Csatlakozz!

12 évig kell dolgozni egy pesti luxuslakásért

Az Egyesült Királyságban az átlagjövedelem négyszerese a magyarnak, ami sok honfitársunk számára teszi vonzóvá az angliai, londoni munkavállalást. Mindez azonban nem feltétlenül jelent könnyebb egzisztenciateremtést, legalábbis nem Londonban – írja a www.resourceinfo.hu.

Bővebben




Ki mehet öregségi nyugdíjba 2015-ben?

Az idei évben kizárólag az 1953. előtt születettek szerezhetnek jogosultságot öregségi nyugdíjra a nyugdíjkorhatár betöltés alapján, a születési évüknek megfelelően. Rajtuk kívül csak azok a nők mehetnek öregségi nyugdíjba, akik rendelkeznek a 40 év jogosultsági idővel – írja az adozona.hu.

Bővebben




Újabb áruházak zárhatnak be Magyarországon

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj drasztikus emelése és a vasárnapi zárva tartás érinti érzékenyen a láncokat.

Bővebben




A 12 ezres óradíjból 1500 forint jutott el a tanárokig

Miután hónapokig nem fizette ki a neki dolgozó nyelvtanárokat, utólag kierőszakolta a pénzük lecsökkentését az a nyelviskola, amelyet államilag választottak ki a képzési megaprojektre. A programot a Ring Nyelvstúdiónak közpénzből kifizették, a cég viszont egyszerűen közölte a jussukra váró oktatókkal, hogy az óradíjuk harmadát nem adja oda. Karácsony előtt, a végsőkig elkeseredve az oktatók belementek, hogy utólag átírják a szerződésüket, így az egész legális. A felelős Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal nem tesz semmit: simán végignézi, ahogy megrövidítik a tanárokat, és azt javasolja, hogy forduljanak bírósághoz. Közben a cég újra állami megbízásból dolgozik – tudta meg a HVG.

Bővebben




Mennyi szabadságunk lesz 2015-ben?

Rutin munkaügyi feladat az év elején a munkavállalót megillető éves fizetett szabadság mértékének megállapítása. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy az év elején kiszámított mennyiség érvényes marad az egész évre, és nem a jogszabályok változására kell gondolnunk – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Egy munkahely kétmillió forintból jön létre

 Kétmillió forintjába kerül az adófizetőknek minden államilag támogatott munkahely - legalábbis ezt mutatja az az adatsor, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bocsátott a HR Portál rendelkezésére. Az Orbán-kormány ugyanis 2010 óta 41 milliárdot költött munkahelyteremtő pályázatokra, amelyből 21700 új munkahely keletkezett. Szakértők szerint érdemes lenne inkább hitel formájában nyújtani a támogatást, az utókövetés pedig – amely jelenleg hiányzik – elengedhetetlen lenne.

Bővebben




A Magyar Rendvédelmi Kar elkészítette az életpályamodell-javaslatát

A Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) működésének az elmúlt évben az volt a legfőbb eredménye, hogy benyújtotta a rendvédelmi életpályamodell egyes elemeire vonatkozó javaslatát a belügyminiszternek - tájékoztatta az MRK elnöke kedden az MTI-t.

Bővebben




Mindenképp a nép dönt a vasárnapi zárva tartásról

Megnehezíthetik a Demján Sándor vezette Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének dolgát, de a szervezet főtitkára szerint az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló népszavazást senki nem akadályozhatja meg. Az Összefogás nevű párt hasonló kezdeményezése miatt azonban csak késő tavasszal vagy a nyár elején nyújthatja be hitelesítésre a VOSZ a saját kérdéseit – írja a Népszabadság.

Bővebben




Palkovics: több diplomásra van szükség

A felsőoktatási államtitkár szerint több diplomásra van szükség, nem arra, hogy minél több, diplomát nem szerző hallgató legyen a felsőoktatási intézményekben.

Bővebben




Óránként az eddigi bér duplája illeti meg Németország területére lépő kamionsofőröket

Óránként az eddigi bér duplája, 2800 forint illeti meg azt a kamionsofőrt, aki Németország területére lép, még akkor is, ha magyar fuvarcégnél dolgozik. Az év elején bevezetett német törvény mégsem okozhat örömet a sofőröknek, mert a magyar munkahelyük nem bírja el a jóval magasabb fizetést. Egy munkavállaló így havonta akár 200 ezer forint költségnövekedést jelent a munkahelyének. Ezért a magyar fuvarcégek rá vannak kényszerítve, hogy ügyeskedjenek – és ők ügyeskednek – írja a HVG.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector